Jakupcsek kirúgása Sebestyén Balázst is felbőszítette

Kiakadt a tévés szakma

2015/12/22

A közmédiás elbocsájtások már eleve sok érzést kiváltottak. Nemcsak a nézőkből és magukból a dolgozókból, de már a kollégák is felszóltak az ügy ellen. A leginkább Jakupcsek Gabriella méltatlan kirúgása váltott ki ellenérzéseket, még Sebestyén Balázs is kiakadt a dolgon.

Az nem járja, hogy egy olyan veterán tévésnek, mint Jakupcsek Gabriella, két adás felvétele (!) között jelentsék be a felmondást. Nem azért, mert egyébként egy tévés különb lenne bárkinél is, hiszen ugyanolyan ember, mint bármelyikünk. A munkahely megszűnése ugyanolyan komoly gondot jelent mindenkinek, nem lehet közte különbséget tenni. A rendezés módja volt felettébb méltatlan, főleg úgy, hogy a műsorvezető olyan produkciók sikerét vitte a hátán, mint a Ridikül és a Magyarország, szeretlek!

Jakupcsek évtizedek óta van a pályán, számos sikeres műsor fűződik nevéhez, hírnevének alapját felkészültsége, humora és szakmaisága adja, nem a botrányok és a teljesítmény nélküli ismertség. Egy-egy ilyen döntés hátterében többnyire gazdasági érdekek állnak, feltételezhetően nem a műsorvezető teljesítményével volt gond. De karácsony előtt néhány nappal bárkit hasonlóan lesújtott volna egy ilyen hír.

jakupcsek
fotó: Facebook

A közkedvelt tévés nem csinált titkot csalódottságából, akit mélységesen megbántott a döntés, de főleg a közlés módja. “Most lett volna az 500. adása a Ridikülnek, amit pedig a hangomon hall, az a mélységes bánat, szomorúság és értetlenség” – nyilatkozta a Blikknek. Azóta már azt is elárulta az újságnak, hogy teljesen lerobbant a hír után, legutóbb pont az orvosi rendelőben érték utol telefonon. “Tegnap is rosszul voltam már, mára pedig teljesen elment a hangom. Továbbra sem tudom, hogy miért történt mindez, a nagyobbik gyerekemnek, Marcinak elmondtam, most amolyan itthoni „Ridikült” tartunk…Nem tudom, mi lesz, hogy lesz, én nem tudok arról sem, hogy külsősként tovább foglalkoztatnának, engem senki nem keresett meg!”

Közben felhördültek a kollégák is, többek között Sebestyén Balázs akadt ki a leginkább, aki ellenérzésének a reggeli rádióműsorban hangot is adott. “Annyira szeretem, és méltatlannak tartom, ahogyan elbántak vele, és nagyon sok mindent nem értek. Rettenetesen furcsa ez az egész dolog. (…) Annyira prosztó tempó, hogy mindennek az alja. (…) Amikor csúsztatni kell, amikor hazudni kell, amikor mást kell mondani, mint a valóság, az megy. Amikor emberségesen kellene bánni valakivel, az nem megy” – hangzott el Sebestyén Balázs szájából.

Még meg sem száradt a tinta Jakupcsek felmondásán, a kedélyeket tovább borzolják a tévések. Az RTL Klub alig néhány órája jelentette be, hogy ő is megválik néhány vezető arcától. Így jövőre nem látható majd a képernyőn Ada, valamint Somogyi Zoltán és Teszári Nóra, a reggeli 8.08 két műsorvezetője sem. Az ok prózai, a műsorokat gyártó IKO mostantól a TV2-nek produkál majd hasonló produkciókat.

Hozzászólások