James Blunt egy magyar sminkes szemével

Szőnyi Zsófi személyes beszámolója

2014/11/14

Újabb világsztár látogatott el hazánkba. James Blunt október 27-én koncertezett a Papp László Sportarénában, ahol rengeteg rajongó bulizott az énekes dalaira. A You’re beautiful és a Goodbye my lover előadója annyira közvetlen volt a közönséggel, hogy a színpadról egyenesen közéjük ugrott egy bodysurf erejééig. Szőnyi Zsófi volt az a szerencsés, aki közelebbről is megismerhette a világsztárt, ugyanis magyarországi koncertjén ő sminkelte Jamest.

“Fantasztikus lehetőséget kaptam, amikor egy ismerősömön megkeresett. A telefonbeszélgetés az alábbiak szerint történt:

– Szia! Figyelj hétfőn ráérsz egy sminkre?

– Persze, tökéletes. Miről lenne szó?

– James Blunt koncert lesz. És Jamest kellene sminkelni, hogy az interjúk és a koncert alatt rendben legyen minden.

– Most viccelsz….Na komolyan…miről van szó….

– Tényleg, James Bluntot kéne lepuffnizni…

Azt hittem az elején, hogy viccel, aztán percekig mantráztam magamban, hogy tényleg  James Bluntot fogom sminkelni… alig hittem el.

FullSizeRenderHétfőn, amikor megérkeztem, bekísértek az öltözőjébe.  Az Aréna VIP öltözőjét kapta, semmi extra díszítés, semmi flanc nem volt. Ahogy bekísért a menedzsere, jobbról a kanapéról felpattant egy nagyon kedves, mosolygós, melegszemű férfi. Ő volt James Blunt. Illedelmesen BEMUTATKOZOTT – ez volt a következő döbbenet, hogy bemutatkozott –, majd visszaült, és mondta, hogy szóljak, ha készen vagyok a kipakolással.

Amikor elkészültem, szóltam neki, hogy én kész vagyok, várom, amikor neki megfelelő. Egy kérése volt, ne rakjak rá sok sminket, mert azt nem szereti.

Általában, ha férfiakat kell “sminkelni”, mindig a lelkemre kötik, hogy alig rakjak rájuk alapozót, max csak egy kevés púdert, hogy ne csillogjon. Mindig el kell magyaráznom, hogy ha nem rakok rájuk alapozót, és egy kis korrektort, akkor nem marad fenn a púder sem, és akkor csillogni fog a homlokuk.

Egy férfi alapsminknél mindig vékonyan érdemes alapozni, ki kell javítani a bőrhibákat, a szem alatti sötét részeket, és csak ezután mehet rá a vékony alapozó. Én szoktam még cseppenteni a szemükbe is egy kis iridinát, hogy igazán friss legyen a tekintetük (fontos, hogy akinek kontaklencséje van, annak nem ajánlott), valamint az elején valami basic krémet is fel szoktam, hogy felfrissüljön az arc.

James Blunt esetében is pontosan ilyen sminkelési folyamatok voltak. Letisztítottam az arcát, ezután bekentem egy kis  MAC bázis krémmel, majd csepegtettem a szemébe. Érdekes, hogy nagyon puha volt a bőre, alapvetően egy bőrhiba sem volt rajta. Ezután megkérdeztem, hogy csepegtethetek-e a szemébe, és kedvesen azt felelte, hogy természetesen. Ezután a legpuhább ecsetemmel felvittem egy kevés alapozót, ami inkább csak egyforma tónusba hozza a bőrszínt, a szeme alá raktam egy kevés korrektort. Végül egy nagyon kellemes illatú transzparens púderrel fixáltam az alapozót.

Miután készen lettünk, nagyon kedvesen megköszönte a sminket, megjegyezte, hogy mennyire csodálatos város ez a Budapest, és milyen remek lehet itt lakni.

Fantasztikus élmény volt találkozni egy ilyen világsztárral, aki hihetetlenül kedves, és emberi volt.”

GQ Men Of The Year Award 2014 - Show
James Blunt (fotó: gettyimages/europress)

Szerző: Szőnyi Zsófi, sminkes
Sofi’s make up

Hozzászólások