James Bond csúnyán elbukott

A valóságban nem jön be a dumája

2015/10/27

Úgy tűnik, hogy ami bejön Daniel Craignek, Pierce Brosnannak és még sok másik James Bond figurának a mozivásznon, az nem igazán működik a való életben. A csajok többnyire hátat fordítottak a wannabe 007-esnek.

A “Szia cica, van gazdád?” kezdetű monológok már nem igazán nyerők a gyengébbik nem képviselőinél. Mondjuk magam részéről eleve csodálkozom, hogy ez a szöveg valaha működőképes volt, de a puding próbája az evés, egyszer nekem is át kellett esnem a tűzkeresztségen. Való igaz, hogy nem könnyű jó csajozós dumát találni, de szerintem – és erősítsetek meg benne – a mai napig a legtöbb hölgy társam a spontaneitást és könnyedséget helyezi előtérbe. Mindenki kikészül az erőlködő, jól megkomponált szövegektől, mert attól az egész szitu olyan kényszeres lesz, hogy abból már nehéz jól kijönni.

Oké, nem vitatom, hogy sosem könnyű odamenni egy lányhoz és udvarlásba kezdeni, mert ma már nagyon sokan félnek a visszautasítástól. De egy végtelenül egyszerű, közvetlen indítással nem lehet akkora bakot lőni, mint egy ilyen megalázó, lejárató dumával. Az intelligens nő – a hangsúly a jelzőn van -, így is, úgy is elfogadja, vagy kedvesen visszautasítja a közeledést, ha (nem) szimpatikus az úriember.

Elegant businessman

Akad viszont egy férfi, aki a történelem során minduntalan képes volt bármilyen női szívet meglágyítani, legyen az harcias amazon, vagy esetleg kis ne bánts virág. Ő nem más, mint James Bond, a nők bálványa, a nagymenő titkos ügynök, akiért nem csak Moneypenny szíve repesett. De mi történik, ha egy jóképű idegen magára ölti Bond elegáns öltönyét, belövi a séróját, és néhány ütős mondattal az utcán lévő hölgyeknél próbálkozik? Eláruljuk: semmi. A lányok zavartan mosolyognak, amikor az ál-Bond megpróbálja felcsípni őket a rá jellemző sármos stílusban és bugyuta dumákkal. Az olyan kezdetű beszélgetések, mint a “Mindig is arra vágytam, hogy egy külföldi tanítson engem”, vagy hogy “Tetszik a hajszíned, ez a sajátod?”, és még az “Úgy gondoltam, Karácsony csak egyszer van egy évben, de mióta megismertelek, már tudom, hogy kétszer” kezdetű udvarlós dumák vajmi kevéssé működnek a csajoknál. Szóval fiúk, pánikra semmi ok, James Bondnak sem sikerülhet minden! Akkor te se hátrálj meg!

Hozzászólások