Járd be a világot egy vonatjegy áráért

Filléres luxusnyaralásokat találhattok az Utazómajom segítségével

2016/08/10

Hihetetlen repjegyhackeren ámul Magyarország. Amit ez a fiatal srác művel, az egyszerűen eszméletlen: a foglalási rendszerek hibáit kihasználva potom pénzért járja be a világot!

Emberek milliói álmodoznak arról, hogy egyszer bejárják a világot. A legtöbb ábrándnak az anyagi helyzetünk szab általában korlátot. Persze vannak szerencsések, akik luxusutak keretein belül részesei lehetnek ennek a csodának.

Habár manapság rengeteg olcsó utat találhatunk, használhatjuk a telekocsik adta lehetőségeket, a fapados repülőgépeket, és lehetőségek ezreit kínálja nekünk az airbnb. Azonban létezik egy új fogalom: a travelhacker. A travelhackerek a légitársaságok elárazott jegyeit vásárló, akciókat figyelő, trükköket ismerő utazók. Ők egy marék mogyoró árából járják be a világot. Ákost, az Utazómajom üzemeltetőjének fantáziáját egy 70 forintos repülőjegy indította be. Azóta beleásta magát az utazós trükkökbe és 230 ezer km-t repült. A hacker Európán belül átlagosan 2-3 ezer forintért utazik, a kontinensen kívül 80-90 ezer forintért.

“Különböző oldalak hibáit kihasználva sokszor utaztunk teljesen ingyen Európán belül, Brüsszelbe, Milánóba, Dortmundba, Dublinba, Koppenhágába vagy átszállással 5000 forint alatt Mallorcára, Ciprusra.”  

Ákos elmondása alapján ezeknek a félreárazott repjegyeknek van egy hatalmas hátránya: a légitársaságok nem minden esetben ismerik el a létezésüket. A vásárlás után egy-két hetet várni kell, hogy megmarad-e a jegy, vagy bocsánatkérések közepette megpróbálják visszautalni a pénzt. Az Utazómajom szerint fontos, hogy legalább párszáz forintos utakat rakjunk össze, mert így valószínűbb, hogy megmarad. A hotelekkel ugyanez a helyzet. Ott érdemes azokat a szállásokat keresni, melyek már nem visszamondhatóak, akkor ugyanis honorálják a foglalást. 

Remek lehetőségnek hangzik ez az egész, de a nagy kérdés, hogy ha erre rájönnek a légitársaságok is, vajon nem kezdenek-e el ők is trükközni, hogy kiszűrjék a hackereket? Utánanéztünk az utazásoknak is, tényleg csodásan hangzik 130 forintért elrepülni Balira. Én nem lennék ehhez elég bátor. Lehet odaérek 130 forintért, de mi van, ha vissza már 1000-szeres áron hoznak, mert épp nincs repjegy? 

Kedves olvasóink, mi a véleményetek, ti el mernétek így indulni?

Hozzászólások