Járj te is a mágikus Roxfortba

Legyél te is varázslótanonc!

2016/10/04

Ha te sem kaptál anno levelet a Roxfortból, hogy szeretettel várnak, most itt a lehetőséged, hogy mégis mágikus művészetek tanulj. Nagyon kipróbálnánk!

Legutóbbi Harry Potteres cikkünk margójára mutatunk egy újabb rajongóknak való programot. Lengyelországban, pontosabban Lesná városában létezik egy iskola, ahol mágikus művészetek tanulhatsz. A hely neve pedig College of Wizardry. Ha jobban tetszik ez a valóságos Roxfort. Cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy milyen varázsló diáknak lenni.

Alaphangon úgy kezdődnek a “tandíjak”, hogy 3 éjszakát és 4 napot töltesz a suliban. Természetesen ezeket már helyben lehet hosszabítani különböző módszerekkel. A 3 éjszakás csomag 390 euróba(kb. 110 ezer ft) kerül. Az ár tartalmazza a szállást és a teljes ellátást. Emellett pedig megfizethetetlen élményekkel gazdagodhatunk. Az elmúlt időben volt már többször példa arra, hogy szoros barátságok, szerelmek szövődtek az ott eltöltött idő alatt.

Ám a beiratkozáskor figyelmeztetik az oda jelentkezőket, hogy vigyázzanak, nem csak szórakozni jöttek ide, hanem tanulni. Amint bekerül valaki az iskolába saját varázspálcára lesz szüksége és a ruháit Roxfortos talárra kell cserélje. Itt hiába számít az adott ember muglinak, szerencsére nem így nevezik őket. Hanem világi embernek. Sokkal barátibb azért. Az oktatást olyanannyira komolyan kell venni, hogy az ott tartózkodás alatt tanulmányozni kell egy 560 oldalas könyvet. A tankönyvet meg lehet rendelni az internetről is, de PDF fájlban megtalálható az interneten, ha csak belenéznétek. A mágikus könyv itt megtekinthető.

Az egyetemen angolul folyik az oktatás, így tényleg bárki jelentkezhet, aki beszéli a nyelvet. Az iskolában 13 tantárgyat tanulnak a hallgatók, többek között bájitaltant, herbológiát, legendás lények gondozását és mágikus elméletet. És persze testnevlés óra gyanánt ott van a kviddics. Nagyon nagyon elmennénk ide. Nézzétek meg a galériát, a bemutatkozó videót és ha a mi kis ismerettejesztőnk nem lett volna elég, tuti kedvet kaptok hozzá!

 

Hozzászólások