Jégre veled! Visszatérnek a szapporói hősök

Hokilázban ég Budapest

2015/10/29

Újra összeáll a szenzációs csapat, akik 2008-ban kiharcolták maguknak Japánban a feljebb jutást a világelitbe. Akkor a szapporói hősök végleg beírták nevüket a hazai sporttörténelembe.

November 3-án játszik újra a szenzációs jégkorong elit, akik 2008-ban feljutottak az A-listára, ezzel pedig jogot szereztek maguknak a világelitben való szerepléshez. A szapporói sikert azóta is legendásan emlegetik a jégkorong szerelmesei, Szuper Levente, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor és társaik pedig már lázasan készülnek a jövő keddi összecsapásra, amikor is a Tüskecsarnokban pályára lépnek a cseh öregfiúk ellen.

jegkorong
fotó: icehockey.hu

Az ellenfél csapatát olyan nevek erősítik, mint Frantisek Kaberle, Petr Cajánek, Tomás Vlasák, Radek Dvorák és David Moravec.

2008-ban addig még nem látott sikert ért el a magyar csapat. Hazatérésük után megtelt a Kisstadion, ahol a játékosok először találkozhattak személyesen a drukkerekkel. “A legnagyobb különbség talán az volt a csapatok között, hogy mi óriási alázattal játszottunk. Remekül használtuk azokat az eszközeinket, amelyek a rendelkezésünkre álltak. Ezek a fiúk érdemelték meg a legjobban az aranyérmet” – mondta akkor Pat Cortina szövetségi kapitány.

Idén a mérkőzés emléket állít a csapat egykori játékosának, ifj. Ocskay Gábornak, aki fiatalon hunyt el szívelégtelenségben. A magyar gárda érte is játszik jövő kedden, ahol szeretnék megmutatni, hogy van még abból az egykori legendás lendületből, amivel feljutottak a csúcsra. Az ő úttörő munkájukra alapozva sikerült később megismételni a lehetetlent, Krakkóban is csúcsra jutott a jégkorong-válogatott. A mostani együttesben hatan még ma is aktív játékosok, de van, aki civil foglalkozásából lép újra jégre, hogy megmutassa, a tehetség és a játékszenvedély az idő múlásával sem kopik el. Szurkoljunk együtt a szapporói hősöknek jövő kedden, a Tüskében!

Hozzászólások