Jelentős lehűlés vette kezdetét

2015/11/22

Az ország nagy részén ismét számíthatunk esőre, a hegyekben havas esőre, hóra, de már kisebb mennyiségben.  Délutántól nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, északkeletre korlátozódik a csapadék. Az északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon lesz élénk, időnként erős. Délután mindössze 3-7°C-ot mérhetünk. 

Jelentős lehűlés vette kezdetét, szombat éjjel a Mecsek és az Északi-középhegység magasabb csúcsain pár centiméternyi friss hó hullott. Vasárnap a Mecsek és az Északi-középhegység 300-400 méternél magasabban fekvő részein újabb pár centiméternyi hó hullhat.

Továbbra is hidegfronti hatás érvényesül, mely jelentősen megterhelheti a szervezetünket. A helyenként szeles idő ingerültséget, nyugtalanságot okozhat, és tovább rontja hőérzetünket, komfortérzetünket is. Alvászavarok, fejfájás, görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Nő az infarktus kockázata, a kismamáknál korábban beindulhat a szülés. A szívbeteg és az idősek mindenképp kerüljék a fizikai megterhelést! Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély!

Hétfőre az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, hajnalban északkeleten eshet még. Délután délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem várható. Reggel már többfelé fagyni fog, nappal pedig 4-7°C várható.

Keddre virradóra és délelőtt délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, havas eső. Napközben északon és nyugaton ugyanakkor már egyre több lesz a napsütés. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban -2, +2°C, napközben 3-6°C várható.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható, legfeljebb a keleti, délkeleti határ mentén lehet felhősebb az ég.

Csütörtökön már több felhő lesz felettünk, és elszórtan lehet csapadék. Reggelente ország nagy részén fagyni fog, délutánonként 2-6°C várható.

Forrás: Időkép

Hozzászólások