Jelentősen visszaesik a hőmérséklet

Marad az esős időjárás

2016/02/10

Szerdán jelentős esővel, viharos széllel vonul át hazánkon az éjjel érkező ciklon, melyből a hegyekben havas eső, hó is hullhat.

Hajnalban 3-9, napközben a Dunántúlon 3-8, a Dunától keletre még 9-13 fok várható, a front mögött napközben nyugat felől egyre többfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet.
Erős hidegfronti hatás várható. Szerdán kezdetben kettős-, majd napközben nyugat felől egyre többfelé erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon kellemetlen nap vár a frontérzékenyekre. Fejfájás, migrén, görcsös és ízületi panaszok jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma. Az erős, viharos szél hatására ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, valamint a csapadékkal társulva ez jelentősen ronthatja a hő- és komfortérzetet is. A fényszegény idő kedvünkre, hangulatunkra is rányomhatja bélyegét. Lehűlés érkezik, öltözzünk melegen, erősen ajánlott a szél- és vízálló öltözet viselése.

Csütörtökön ez a csapadékmező kelet felé távozik, közben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre több napsütésre van kilátás. Az északi tájakon elszórtan zápor, hózápor még kialakulhat. Hajnalban -2, +3 napközben a szeles időben 5-10°C várható.

Pénteken – jelentős bizonytalanság mellett – újra többfelé kialakulhat eső, a hegyekben esetleg havas eső, és a szél is többfelé lehet élénk, helyenként erős. A csúcshőmérséklet 3 és 10 fok között alakulhat, északon lesz hidegebb.

Hétvégén is gyakran kell számítani esőre, záporokra, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Több alkalommal lesz élénk, erős a szél. Marad az évszakos átlagnál enyhébb idő.

Forrás: Időkép

Hozzászólások