Jó nagy szeletet vágnak a kínaiak a mobiltelefon piac tortából

A PC-k és laptopok után itt is átrendezik a piacot

2014/10/08
Jó nagy szeletet vágnak a kínaiak a mobiltelefon piac tortából

Egyre nagyobb teret nyernek a kínai termékek az IT piacon. Így van ez a mobiltelefon piacon is –  ismeretlen és egyre ismertebb márkák árasztják el a világ piacait és nyernek teret versenyképességükkel. Míg korábban nem igen léptek túl az ország határain, hiszen a saját belső piac is rendkívüli felvevőképességgel rendelkezett, addig ma már a kínai IT és így mobiltelefon termékeket megtalálhatjuk szinte mindannyiunk háztartásában. Az internetnek hála teljes képet kaphat a termékről, aki Kínából akar rendelni és ugyanolyan kvalitásokkal rendelkező terméket kaphat meg egy-két héten belül a beszállítóktól harmadannyi áron – ha nem fontos számára, hogy nagy név díszelegjen a készülékén.

178716575

Magyarországon a Lenovo piacán néztünk szét. A cég mintegy három éve kezdte meg itt okos telefonjainak forgalmazását akárcsak Ukrajnában, Oroszországban, Romániában, Csehországban, Görögországban. A cég ügyvezetője szerint: “Ma már a leggyorsabban növekvő okos telefon gyártó vagyunk a világon, 4,6%-os piacrészesedéssel, amely számokban több mint 50 millió eladott okos telefont jelent.”

A cég megvásárolta a Motorolát, így könnyű bejárása lesz az amerikai és a nyugat-európai piacra is, ahol megtartja a korábbi nevet és egy külön szegmensét fogják uralni a piacnak. Ennek a fúziónak köszönhetően a Lenovo már a világ harmadik legnagyobb okos telefon gyártója lesz – és nagyon fontos, hogy a termékfejlesztés terén a Google lesz a vállalat hosszú távú együttműködő partnere.

“A most debütáló modellek között megtalálható két zászlóshajó termékünk a Lenovo S860 és S850, de év végére hazánkba is megérkezik a 2014-es IFA-n bemutatott díjnyertes csúcsmodelljeink, a Lenovo Vibe Z2 Pro és a Vibe X2.” – nyilatkozta a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. 

A Lenovo egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját applikációk fejlesztésére; eddig összesen 5 milliárd Lenovo appot töltöttek le a felhasználók, ami átlagosan naponta 24 millió letöltést jelent.

A SHAREit app segítségével egyszerűen és gyorsan megoszthatjuk fotóinkat, alkalmazásainkat – mindezt hálózati költségek és Wi-Fi nélkül -, amelynek sebessége hatvanszor gyorsabb, mint a Bluetooth. 

A SYNCit alkalmazás segítségével elmenthetjük és visszaállíthatjuk a kapcsolati adatainkat, az SMS-eket és a híváslistánkat is, míg a SECUREit app megoldást kínál a rosszindulatú vírusok és kódok ellen. A SNAPit és SEEit alkalmazások pedig a fotózást “javítják fel”, köszönhetően a különböző effekteknek, szerkesztési funkcióknak. 
(forrás: itmania.hu)

Hozzászólások