Jobbat érdemelsz

Csak magadat áltatod

2015/12/15

Mert nem tudok megfelelni az elvárásaidnak. Mert nem tudom azt nyújtani, amire vágysz. Te nem hibáztál, csak én, és sajnálom, hogy megbántottalak. Jobbat érdemelsz nálam, mert minden olyan tulajdonsággal rendelkezel, amit egy férfi egy nőtől várhat. Te egy fantasztikus ember vagy, hidd el, ne keresd magadban a hibát.

Aztán a hazugságlufi egyszer csak kipukkan, mert már az sem bírja el a sok bődületes baromságot és önámítást, ami ömlik ki a szádon. Kérdem én: ha egy nő melletted van, mert úgy dönt, hogy melletted AKAR lenni, akkor miért gondolod, hogy egy percig is meg kéne magyaráznod azt, hogy jobbat érdemel? Valószínűleg okkal választott téged, mert elég jónak lát ahhoz, hogy neked adja, amije van, hogy szeressen. Téged, szeressen. Nem egy másikat, egy szerinted jobbat, hanem téged! Mindig azzal jöttök ti pasik, hogy álomvilágban élnek a lányok. Talán inkább azért álmodoznak, mert a valóságot máshogy már képtelenség elviselni. Nem arra van szükségünk, hogy megmondjátok, kit vagy mit érdemlünk! Arra van szükségünk, hogy végre a sarkatokra álljatok és érezzétek, hogyan kell tenni a dolgotokat amellett, aki veletek van!

Mondjuk tessék, egy élő példa: ha már egyszer meg akarsz ismerni, akkor mit szólnál hozzá, ha szánnál is rá némi időt? Nem azt várnád, hogy majd minden az öledbe hullik, hanem először is megtanulnád tisztelni a nőt! Hálás lennél, amiért az neked szavazott bizalmat, rólad akar gondoskodni, téged tekint a férfijának és benned látja a számára legjobbat! Nem kell megmagyaráznod, hogy miért nem vagy elég jó, próbálj meg a legjobb lenni, hogy se neked, se neki, ne legyenek kétségei.

szerelem

Egy nő átlát a szitán, és tudod van ez a bizonyos hatodik érzéknek nevezett megfoghatatlan valami, amitől egy nő egyből érezni fogja, ha hazudsz neki, ha másnak teszed a szépet, ha csak saját magadat akarod egy pillanatra jobb színben feltüntetni, mert akkor (is) azt gondolod, te mindent megtettél. Nem lesz az a nő, aki megtegye neked ezt a szívességet, mert nem érdemled meg. Hazudhatsz, de csak magadnak tedd kérlek, mert nem azért érdemel a nő jobbat nálad, mert te ezeket mind megtetted érte, hanem pont azért, mert nem.

Ha úgy érzed megadtál neki mindent, akkor van rá némi okod, hogy azt mondd, megpróbáltad, de kifacsartak, nem becsültek, tovább akarsz menni. De ameddig egyszer sem vetted a fáradtságot, hogy legalább egy szál virágot vegyél a nőnek, addig ne reménykedj. Amíg egyszer sem tudtál annyira gavallér lenni, hogy jó érzéssel, nagyvonalúan elvigyél egy nőt vacsorázni, meglepd egy váratlan pogácsázással a sarki pékségben, vagy titkos üzenetet küldj a munkahelyére, addig ne reménykedj! Amíg egyszer sem érzed, hogy vigyáznod kell rá, mert ilyen nőt ritkán ad az élet, amíg nem tűnik fel, hogy értékes, aki képes világot teremteni körétek, amíg nem becsülöd meg, képtelen vagy a lovagiasságra, a tiszteletre, a prioritások átrendezésére az önző, kicsinyes, lomha gondolkodásodban, addig ne is várd, hogy egy pillanatra is el fogja hinni, hogy te őt akartad és amit mondasz, azt komolyan is gondolod!

Tégy úgy, ahogy szerinted megérdemlem! Hordj annyira a tenyereden, amennyire szerinted kellene. Gondolj rám úgy és annyiszor, ahányszor csak jól esne. Húzz magadhoz, ha szomorúnak látsz, nevettess meg, ha úgy érzed szükséges. Maradj velem csöndben, amikor elmerengek magamban, és állj ott a kapuban, amikor a legkevésbé számítok rá. Emelj le egy csokikockát a polcról, és mondd el, ha hiányzom. Simogass meg, amikor reggel felkelsz és ölelj magadhoz, mikor aludni megyünk. Töltsd velem a hétvégét, mert azt szeretnéd, ha melletted lennék. És szeress annyira, amennyire csak bírsz! Így biztosan soha nem akarnék nálad jobbat….

 

Hozzászólások