Jógázz kutyapózban!

A világ legcukibb oktatójával

2015/03/09

Soha cukibb edződ ne legyen, mint Pancho, a jógázó csivava! A kis zsebkutyus gazdijával együtt mutatja be a legismertebb jóga pózokat, a nézők legnagyobb örömére! Mielőtt teljesen elolvadnál a látványtól terítsd le a matracodat, hogy velük együtt jógázhass!

Manapság talán a jóga örvend a legnagyobb hírnévnek, ami az új hullámos mozgástípusokat jelenti. Egyre több követője és gyakorlója van, a különböző óra típusok pedig gombamód nőnek ki az edzőtermek palettáján. Sokan ‘csak’ egyfajta mozgásnak tekintik (mondjuk az ugrálós aerobic helyett), míg vannak, akik egész életmódváltáson mennek keresztül, ami a jóga szemlélettel együtt jár.

A jógának nem más az eredendő célja, mint az emberi test és a szellem összhangjának megtalálása, hogy az egyén ráleljen valódi önvalójára.

A jóga legfontosabb alapelemei:

  • testgyakorlás
  • légzés
  • relaxáció
  • táplálkozás
  • gondolkodás és meditáció

Nic és Pancho életmódjáról kevesebb információt tudhatunk meg a videókból, de az biztos, hogy a kis csivava talán még jóképű  gazdájánál is jobban csinálja a lefele néző kutya- és kobra pózokat.

 

Kis csalást azért leleplezünk: szerintünk Pancho tekintete inkább egy falat ízletes rágcsa után ácsingózik, mint valódi távolba révedő meditatív átszellemülés eredménye, de ezzel együtt is megvettük ezt a tökéletes párost, akik közösen edzenek a kis szoba szőnyegén. Nic egyébként nem csak jógázni tanítja kutyáját, de francia és spanyol nyelvórákat is tart neki, ahogy az Instagram oldaláról kiderül. Facebookon már így is több, mint 42 ezer rajongójuk akadt, az egyik videót már több, mint 3 millióan látták,  de aki megnézni a kis Pancho-ról készült képeket és rövid filmeket, az biztosan beleszeret ebbe a párosba!

Ezekben a videókban gazdi és kutyája együtt végzik el a gyakorlatokat, és a helyes légzésre, valamint a stresszmentesítésre összpontosítanak. Létezik azonban a jógának egy olyan formája is, ami kifejezetten arról szól, hogy a kutyát használják súlyként az edzés során. Állítólag ez ugyanolyan jó hatással van a kis házi kedvencekre, mint egy kiadós simogatás, vagy masszázs.

kép: Instagram

Hozzászólások