Joghurttortácskák

Könnyed desszert a rohanós hétköznapokra

2017/03/27

A fagyizáshoz még hűvös az időjárás ám egy könnyed, gyümölcsös desszerthez már tökéletes! A következő joghurttortácskák innentől a kedvenceid lesznek! 

Hozzávalók: 

  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 3 dl Meggle cukrászhab(habtejszín) (20%-os)
  • néhány csepp édesítőszer vagy egy kis nyírfacukor
  • fagyasztott bogyós gyümölcs

Elkészítés: 

1. A natúr joghurtot az étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk habtejszínt.

2. Néhány csepp édesítőszert (vagy egy kis nyírfacukrot) adunk hozzá, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez (így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk).

3. Vízzel kiöblített szilikon muffin (vagy más) formákba kanalazzuk a joghurtos keverék(ek)et úgy, hogy közben kiolvasztott, alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele, de nem keverjük el.

4. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások