Jogtalanul foganhatott Czeizel Endre gyermeke

Hamis iratokkal használták a tudós spermáját

2016/01/04

Czeizel Endre egyik hozzátartozója feljelentést tett közokirat-hamisításért, mert a tudós spermadonor beleegyező nyilatkozatán más férfi adatai szerepelnek. A nyomozók a lombikprogramot működtető klinika vezetőit is vizsgálják.

Az ügy Czeizel 2014 augusztusában született legkisebbik gyermekével kapcsolatos, ugyanis mikor a tudós új szerelme beállított a hagyatéki tárgyalásra, hogy jelezze igényt tart a vagyon egy részére, kiderült, hogy a bekért dokumentumokon szereplő adatok nem stimmelnek. Ezek szerint nem a genetikus professzor neve, adatai és aláírása szerepel a spermadonor beleegyező nyilatkozaton.

Czeizel Endre

A Blikk szerint az idős professzor és a fiatal hölgy között régebben alakult ki szerelmi kapcsolat, amiből két gyermek született, viszont Czeizel Endre nem volt hajlandó elválni feleségétől. Ám a legfiatalabb gyermeket nem akarta bevállalni a genetikus, miután tudomást szerzett leukémiájáról, ezért lefagyasztatta spermáját és megbeszélte a nővel, hogy halála után szabadon felhasználhatja. A professzor a kemoterápiás kezelések miatt biztos volt benne, hogy fogamzásképtelen, mégis, egyszer csak arról tájékoztatta a nő, hogy várandós.

Úgy tűnik Czeizel spermáját jogtalanul használta fel ifjú szeretője, hiszen a jelek arra mutatnak, hogy egy jelenleg ismeretlen férfi nevében fért hozzá a tudós hagyatékához. A rendőrség még nem reagált a felröppent hírekre és egyelőre a család sem kíván többet elárulni a részletekről.

Hozzászólások