Jól bemutatott a Guccinak a modell

2019/09/25

“A mentális egészség nem divat”– ezzel a felirattal a tenyerén sétált végig a kifutón Ayesha Tan-Jones, a Gucci modellje, a milánói divathéten a márka divatbemutatóján. Kezét feltartva vonult és ezzel tiltakozott a Gucci új kollekciója ellen, ugyanis a márka kényszerzubbony-hatású ruhákban vonultatta fel őt és kollégáit.

Később a modell Instagram oldalán azt írta:

“Mint művész és modell, aki megküzdött a saját lelki problémáival, és akinek szeretteit is érintette a deprsszió, a szorongás, a bipoláris zavar és a skizofrénia, bántó és érzéketlen látnom, hogy egy hatalmas divatház, mint a Gucci, képes egy ilyen utalást feláldozni a divat oltárán egy röpke pillanatért cserébe.”

Azt is hozzátette, hogy roppant ízléstelennek tartja, hogy a Gucci a modelljeit a kényszerzubbonyokbab úgy vonultatta fel, mintha marhaként mentek volna futószalagon a vágóhídra.

Tan-Jones azt nyilatkozta a BuzzFeednek, hogy az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy tiltakoznak a Gucci ellen, viszont azt nem fejtette ki, hogy miért használt többesszámot, mivel ő volt az egyedüli modell, aki felmutatta a tenyerébe írt szöveget. A Buzzfeed beszámolója szerint a Guccit egyébként nem zavarta a tiltakozás, mert úgy gondolják, hogy a modellnek joga van a szabad vélemény nyilvánításra.

Hozzászólások