Jól sikerült a magyarok díjhajtása – Nemzetközi páros erősember-verseny

Napi sporthír-összefoglaló

2014/09/05
Jól sikerült a magyarok díjhajtása – Nemzetközi páros erősember-verseny — esti sporthír összefoglalónk:

A díjhajtás után egyéniben Dobrovitz József a hatodik, Lázár Zoltán pedig a nyolcadik helyen áll, míg az ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészülő magyar csapat harmadik a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja.

A hétszeres világbajnok Lázár Zoltán 47,84 hibapontot kapott a bíróktól, míg a 2004-es kecskeméti vb-n csapatban aranyérmes Dobrovitz József, a 46 fős mezőny utolsó hajtójaként 46,78 hibaponttal zárta a nyitószámot. Utóbbi fia, ifj. Dobrovitz József már csütörtökön bemutatta a gyakorlatát, 57,10 hibapontjával pedig 23. pozícióból várja a folytatást.

“Összességében elégedett lehetek. Egyrészt mindhárman idei legjobb díjhajtásukat produkálták, másrészt azt szerettem volna, ha csapatban 100 hibapont alatt maradunk és ez sikerült. Rég volt ilyen, hogy az első nyolcban két magyar legyen a díjhajtás után, amely a leggyengébb számunk” – értékelt Tóth Tamás szövetségi kapitány, aki hozzátette, innentől már nincs szerepe a bírói szubjektivitásnak.

Lázár Zoltán - fotó:  www.regionaplo.hu
Lázár Zoltán – fotó: www.regionaplo.hu

A szakvezető arról is beszélt, hogy a magyar trió hátránya ugyan kicsit nagyobb a remélt tízpontosnál a hollandokkal szemben, de a vb-k utáni legrangosabb aacheni viadalon, melyen második lett Magyarország, ez húsznál is több volt, ráadásul a második amerikaiak alig több mint hatpontos előnye nem túl sok, tekintve, hogy ők maratonhajtásban nem annyira erősek.

A díjhajtás után a két éve ezüstérmes amerikai Chester Weber vezet 32,21 hibapontos teljesítményével a kétszeres címvédő ausztrál Boyd Exell előtt, akinek hátránya több mint három pont, míg a harmadik holland Theo Timmermann öt ponttal van lemaradva.

Csapatban a háromszoros címvédő holland hármas áll az élen viszonylag nagy különbséggel: közel kilenc ponttal az amerikaiak és több mint 15 ponttal a magyarok előtt.
Szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik meg. A háromfős csapatok eredményébe minden számban a két jobbik hajtó teljesítménye számít bele.

Állás a díjhajtás után:

Egyéni:
1. Chester Weber (amerikai) 32,21 hibapont
2. Boyd Exell (ausztrál) 35,51
3. Theo Timmermann (holland) 37,28
…6. Dobrovitz József 46,78
…8. Lázár Zoltán 47,84
…23. ifj. Dobrovitz József 57,10
Csapat:
1. Hollandia 79,40 hibapont
2. Egyesült Államok 88,31
3. Magyarország 94,62

 

Nemzetközi páros erősember-verseny Tatabányán

Tatabányán rendezik szombaton a magyar kezdeményezésre létrejött Scitec Strongest Team Challenge nemzetközi erős ember versenysorozat magyarországi állomását – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A három órakor kezdődő versenyen hat ország hét erős ember-párosa méri majd össze felkészültségét páros rönknyomással, kamionhúzással, súlycipeléssel, kerékforgatással.

fotó: www.ramadaresortbudapest.hu
fotó: www.ramadaresortbudapest.hu

Magyarországot két csapat is képviseli, amelyben ott lesz 2012 legerősebb embere, a dunaújvárosi Hrozik Gábor mellett az egykori súlyemelő junior világbajnok, az elmúlt évek legsikeresebb hazai versenyzője, a tatabányai Nagy Ákos.

A teljes versenysorozat öt fordulóból és fináléból áll, a döntőt 2014 szeptemberében Madridban tartják az Arnold Classic Europe sportfesztiválon. A legjobbaknak a díjat Arnold Schwarzenegger adja át.

 

Evezős Országos Bajnokság – Galambos és a Simon, Juhász kettős is duplázott

A váci Galambos Péter, valamint a szolnoki Simon Béla, Juhász Adrián duó is duplázott, azaz két aranyérmet nyert az evezősök Szegeden zajló 115. országos bajnokságának pénteki nyitónapján.

fotó: www.sikerado.hu
Simon Béla – Juhász Adrián – fotó: www.sikerado.hu

 

Galambos előbb egypárban volt a leggyorsabb, majd klubja könnyűsúlyú négypárevezős hajójának tagjaként is győzött, míg Simonék megszokott számukban, kormányos nélküli kettesben, illetve Pomázi Bálint Jánossal kiegészülve kormányos kettesben is a legjobbnak bizonyultak.

Az O.B. vasárnapig tart, a felnőtteknél szombaton nyolc, a zárónapon hét döntőt rendeznek.

A pénteki győztesek (a szövetség tájékoztatása alapján):

Nők:

egypár: Samu Lilla (Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub) 8:49.869 perc
kormányos nélküli kettes: Adonyi Sarolta, Papp Dorottya (Szegedi Vízisport Egyesület) 8:19.485
könnyűsúlyú négypár: Danubius Nemzeti Hajós Egylet (Krémer Eszter, Polivka Dóra, Alliquander Anna, Illényi Borbála) 7:35.330

Férfiak:
——–
egypár: Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) 7:23.340
kormányos nélküli kettes: Simon Béla, Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet) 7:13.182
kormányos kettes: Simon, Juhász (kormányos: Pomázi Bálint János) 7:43.213
könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes: Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub (Lovass Márk, Szigeti Roland, Révész Péter, Révész Zoltán) 7:01.940
könnyűsúlyú négypár: Vác Városi Evezős Club (Csiszár Péter, Galambos, Hirling Zsolt, Varga Tamás) – idő nélkül (MTI)

 

Hozzászólások