Jön a gyerekbarát Spotify

2019/10/30

A Spotify úgy gondolta, jobb ha a gyerkőcöknek inkább külön appot gyárt. Így született meg a Spotify Kids ötlete, melynek első felhasználói az ír gyerekek lesznek.

Az új alkalmazáshoz lesz ám új zenei tartalom is. A Spotify 6000 számot válogat össze a gyerkőcöknek. A legkisebbek kizárólag Disney betétdalokat hallgathatnak majd, míg a nagyobbak több mindent, viszont nekik szülői engedélyre lesz szükségük, ha külföldi előadókat akarnak hallgatni.

A szűrést a Spotify csapata manuálisan végzi és azonnal kukázzák az olyan zenét, amelyben fegyverekről, netán erőszakról énekelnek,. A számok megjelenési sorrendje regionálisan eltérő lesz és népszerűség alapján lesznek a számok listázva.

A Spotify Kids nem lesz ingyenes, a használatához Családi Prémium csomagot kell váltani. Ezt a csomagot összesen hatan használhatják majd. A csomag Írországban 14,99 euróba kerül havonta, ami úgy 4-5000 forintot jelent.

The Verge szerint az új szolgáltatáshoz készült applikáció is lényegesen más, áramvonalasabbnak tartják, mint a már ismert Spotifyt. A kategorizálása is szimpatikus, külön lista van a játék zenéknek és a filmzenéknek, és ami még szuperebb, hogy ezekből saját műsorlista is készíthető. A szülők kedvence pedig az a fülecske lesz, ami alatt kifejezetten altató dalok vannak, hogy megkönnyítse a Spotify az elalvást.

Hozzászólások