Jön a legvidámabb hétvége

Gyereknapi kavalkád

2015/05/29

A hétvége a szuper programokról és persze a gyerekekről szól, hiszen itt a gyereknap! Játékok, ajándékok és megannyi élmény várja a kicsiket és nagyokat az ország minden részén.

Gyereknap a Campona Játszóházban
Budapest, Campona – május 31.
Gyermeknapi játszóház egész nap színes programokkal. A Kockás jóvoltából játékos ügyességi vetélkedők! Angry Birds gyurma figura készítés az ABmarket.eu-tól. 11-18 óráig egzotikus állatsimogató a Campona Zoodom üzlettől!

Minimax Gyermeknap
Millenáris – május 30-31.
Különleges programra invitálunk minden kicsit és nagyot. Május 30-31.-én a Millenáris Parkba, immár másodízben kerül megrendezésre a PlayKID Gyermeknap. Idén a Minimax gyermekcsatornával karöltve szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak, több mint száz ingyenes játéklehetőséggel. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várjuk.

Városligeti Gyereknap
Budapest, Városliget – május 30-31.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta, azaz 25 éve minden évben megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 30-31-én kerül sor. Az idén 25 éves Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalmuk. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

???

Gyereknap a Debreceni Állatkertben
Debrecen – május 31.
Gyermeknap az Állatkertben! Május 31-én rengeteg meglepetéssel várjuk a hozzánk látogató gyermekeket! Gyermeknapon 14 éves kor alatt ingyenes belépést biztosítunk a Vidámparkba!

Hetedhét Játékfesztivál
Szeged- május 30-31.
Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül.

24429

REÖK – gyereknap
Szeged, Reök-palota – május 31.
Tematikában a Dóm téri fesztivál idei nyitóelőadásához, a látványos show-elemeket is felmutató Az álarcosbál című Verdi-operához kapcsolódik a Reök-palota gyereknapi programja. Délelőtt kicsiket és nagyokat is várnak a szervezők.
Először a Kárász utcát veszik birtokba a gyerekek: 10.15-től Az álarcosbál főszereplőjének, László Boldizsár operaénekesnek vezetésével, görkorival indulnak el a Széchenyi tér felől a palota elé. A csapathoz bárki csatlakozhat, aki szeret kerekeken gurulni, a jó hangulat garantált. Az opera legszebb, báli jelenetében jégtáncosok suhannak majd a jégpályává változó színpadon, ezt a momentumot vetíti előre játékos formában a közös görkorizás. A leggyorsabban befutókat ingyen vattacukorral várják a REÖK előtt.

Térképes ügyességi verseny a Mecsextrém Parkban
Pécs – május 30.
Fürge Nyúl térképes ügyességi verseny játékra invitálunk minden gyereket a Mecsextrém Parkba. Egy nyomtatott térkép segítségével a Park 7 játékelemének (kötélpálya, mászófal, erdei bob, rodeó bika, 3D karika, X-Jump, lőszimulátor) egyszeri kipróbálására van lehetőség.

mecsextrém

Auchan gyereknap
Budaörs – május 30.
Május 30-án a budaörsi Auchan Korzó gyerekzsivajtól lesz hangos: gyereknap alkalmából 10 órától 18 óráig ingyenes programokkal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az általános iskolák osztályait és a helyszínre érkezőket aszfaltrajz-versenyre hívják a szervezők. A szakmai zsűri által legszebbnek értékelt alkotásokat értékes nyereményekkel jutalmazzák.

Nagy Sportágválasztó
Budapest – május 29-31.
Május 29-30-án, pénteken és szombaton közel 100 sportág kínálja magát a díjmentes kipróbálásra a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. Minden mozgásformánál szakemberek, edzők segítik az interaktív ismerkedést, és rögtön információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek: milyen feltételekkel lehet elkezdeni a sportolást az adott sportágban. Szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre is be lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, mely vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a 7 éves kort betöltött gyermek testalkatához milyen típusú sportágak illenek, genetikai adottságai alapján.

sport

Ózdi Jazz Parádé
Ózd, több helyszínen – május 29-31.
A zenész és az üzletember, a művész, és aki gondolkodik Varga Tibor és Dancsok Tamás.
Két teljesen különböző ember. Egy dolog azonban közös bennük. Szülővárosuk, Ózd iránt érzett elkötelezettségük, szeretetük. Ők ketten alapították 2010-ben az Ózdi Jazzparádé fesztiválsorozatot. Már a kezdetekkor elhatározták, hogy egy olyan jazz fesztivált hoznak létre, mely mindenben különbözik az országban számtalan helyen, tömegével megrendezett, hasonló jellegű fesztiváltól.

Rippl-Rónai Fesztivál – Festők Városa Hangulatfesztivál
Kaposvár – 2015. május 28-31.
Jeles, nemzetközileg elismert festőművészei vannak Kaposvárnak, akik több szállal kötődnek a városhoz, és annak kulturális életéhez. Festőink tiszteletére 2000 óta, immár hagyományosan május végén zajlik a – korábbi nevén- Festők Városa Hangulatfesztivál, amelyet 2014 óta Rippl-Rónai Fesztiválnak hívnak. Kaposvár hűen őrzi híres szülötte Rippl-Rónai József emlékét kultúrájában, múzeumaiban, rendezvényeiben. A festő születésnapjához igazodik május végén a fesztivál, és bohém, párizsi hangulatot idéző művész negyeddé alakul a kaposvári belváros. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg.

rippl ponai

VI. Stifolder Fesztivál
Feked – 2015. május 29.
Apáról fiúra száll a tudás, miként lehet ezt az ízletes fűszeres vastagkolbászt elkészíteni. Ennek hagyományaival ismerkedhetnek meg a rendezvényre érkezők. A pénteki napon a zsűrié a feladat, hogy megízleljék és rangsorolják a stifoldereket. Szombaton pedig a nagyközönség is megkóstolhatja az összes versenyre benevezett fajtát.

XXIII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál
Szolnok, Aba-Novák Agóra Kulturális Központ – május 29-31.
A fesztivál célja a korábbi alkalmak hagyományait követve, a néptáncegyüttesek, az alkotók számára művészeti fórumot biztosítani, és új alkotások létrejöttét ösztönözni. Támogatni az egyéni művészi alkotás minél szélesebb kiteljesedését, tekintettel a XXI. század elejének megkerülhetetlen elvárásaira. Teret adni a színpadi néptáncművészetet megújítani szándékozó, bátor kezdeményezéseknek. A fesztiválon szereplő műveknek kiindulásukban a folklórra kell támaszkodniuk.  A művek elbírálásának szempontja a művészi érték.

Hozzászólások