Jön az eső! – Itt a borongós ősz…

Maximum 22 fok lehet

2015/10/07

Szerdára nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, főként a Dunántúlon és helyenként délen eső, zápor várható.  Az ország keleti részén ugyanakkor még hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Északon, északkeleten megélénkül az északkeleti szél. Délután 16-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön már többfelé kialakulhat eső, zápor, borongós, őszi időre készülhetünk. A hét közepétől lehűlés kezdődik, csütörtökön már csak 12-17 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken is marad még a sok felhő, csapadék helyenként valószínű. A szél veszít erejéből, általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra 6-12 fokig hűl a levegő, délután 12-18 fokot mérhetünk csupán.

ősz, nap, kisfiú

Hétvégén továbbra is sok felhő lesz felettünk; szombaton szórványosan, míg vasárnap országszerte számítani lehet esőre, záporokra, és az északkeleti szél is megerősödik. Szombaton kicsit melegebb lehet az idő, de vasárnap többfelé mindössze 10 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az alacsony tartományban alakul, csak néhol érhet el tüneteket okozó közepes szintet. A kültéri allergén gombák spóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: Időkép

Hozzászólások