Jön az eső!

De csak ott, ahol nem süt majd a nap

2016/02/08

A hét első napjaiban is enyhe, néhol már-már tavaszias időre van kilátás helyenként eső, zápor, havazás viszont sehol sem várható.

Hétfőn változóan, illetve erősen felhős időre van kilátás, többfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, majd az esti órákban keletre is megérkezik a csapadék. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a délies szél. Hajnalban -1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet, délután 6-15 fok várható, északon lesz a hűvösebb idő.  Gyenge hidegfronti hatás várható.

Kedden kezdetben keleten, majd délután északon lehet kisebb eső, máshol közepesen, erősen felhős lesz az ég. Szeles marad az idő. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezik viharos széllel, jelentős mennyiségű esővel, a Dunántúlon még nagy bizonytalanság mellett átmenetileg helyenként havas eső, esetleg hó is hullhat. A Dunántúlon jelentősen visszaesik a hőmérséklet, keleten délkeleten viszont még 10-12 fok is lehet.

Csütörtökön ez a csapadékmező kelet felé távozik, közben nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 5-10°C várható. Pénteken a keleti, északkeleti tájak kivételével ismét csapadékos időre van kilátás 4-6°C körüli maximumokkal, máshol 10°C-ot is mérhetünk.

forrás: Időkép

Hozzászólások