Jön a köd és a pára

Néhol napsütésre is lehet számítani

2014/10/31

A hétvégén is marad a köd, folytatódik a párás idő. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alá hűl a levegő, s néhol nappal is csak 5 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken napközben az éjszaka képződött köd fokozatosan ritkul, de Nógrád, Heves és Pest megye egyes részein tartósan megmaradhat. Másutt változóan, a délnyugati országrészben kisebb körzetekben erősen felhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul, a kevésbé felhős északi, északkeleti országrészben lesz a hidegebb. Nappal többnyire 9-13 fokig melegszik a levegő, de a tartósan párás, ködös helyeken 5 fok közelében marad a hőmérséklet.

ködös

Szombaton és vasárnap az ország nagyobb részén túlnyomóan borult, többfelé párás, néhol tartós köd várható, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. A minimumhőmérséklet mindkét nap általában plusz 2 és plusz 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. Szombaton a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul. Vasárnap 6-11 fokig melegszik a levegő.

 

Hozzászólások