Kajak megbüntették a vagina-kajakot!

A japán lány keményen perkálhat

2016/05/10

Megbüntették lányt, aki a vaginájáról mintázott kajakot!

Amíg a tokiói bíróság kimondta, hogy a vagina formájú tárgyak akár művészeti értéket is képviselhetnek, egyúttal közszeméremsértés miatt ítélte el azt a művészt, aki egy 3D szkenner segítségével saját vaginája formájára épített meg egy kajakot.

Igarashi-t 2014-ben tartóztatták le a japán közszeméremsértés és annak körébe tartozó törvények megszegésének vádjával, mikor a vaginájáról készült 3D-s képet e-mailben körbeküldte annak a 30 embernek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy terve megvalósításában segítik.

thumbnail_enhanced-15177-1462802669-13

E hét hétfőn a bíróság végül 400,000 yenre (1 millió Ft) büntette a lányt a körüzenetért, mivel az alkalmasnak bizonyult arra, hogy a címzetteket szexuálisan felizgassa. Ugyanakkor a bíróság nem ítélte el azért, hogy egyéb, szintén vagina formájú műveit egy tokiói szexboltban kiállították, mert azok más és más színben pompáznak, eltérve ezzel a vagina természetes színétől, így pedig – a bíróság szerint – kevésbé emlékeztetnek a női ivarszervre.

A 44 éves művész elmondta, örül neki, hogy a Deco-Man címet viselő munkája miatt nem kapott büntetést, viszont csalódott, hogy egy egyszerű körüzenetért már igen. Fel is lebbezett az ítélet ellen. A Rokudenashiko (semmirekellő lány) néven nyomuló művész hozzátette, az ilyen jellegű munkáival éppen a vagina szerepének diszkriminatív/helytelen megítélése ellen harcol. Szerinte amíg a pénisz már a japán popkultúra részévé vált, addig a vagina még mindig tabu tárgyát képezi.

vagina-kayak-crop

„Azért gondolják, hogy a vagina ábrárolása obszcén, mert beszélni sem lehet róla – pedig a női testnek csak egy része. Én szeretném ledönteni a prüdéria falait.”

Igarashi többet közt készített még vagina formájú lámpaburát, távirányítású autót és okostelefon-tartót is. Gratulálunk neki.

(via Buzzfeed)

Hozzászólások