Kállay Saunders Andrásnak vajon börtönbe kell majd mennie?

A nyomozók vádemelést javasolnak

2014/10/18
Kállay Saunders András- Amint arról néhány hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk, Kállay Saunders Andrást és barátját, súlyos testi sértés vádja miatt hallgatta ki a rendőrség. Úgy tűnik, a nyomozás lezárta után sem változott a rendőrség álláspontja, a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés miatt javasolnak vádemelést.
András, saját bevallása szerint, szerelmét, Tolvai Renit, majd barátját védte, így keveredett verekedésbe, amelyben az ellentábor résztvevői közül egyik arc- és orrcsonttörést szenvedett, a másik pedig agylebenyhúzódással napokig feküdt az intenzív osztályon.
kallai

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a Blikknek megerősítette, hogy az életvédelmi osztály  az ügyben indított nyomozást lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek. Ilyenkor az ügyészség 60 napon belül dönt a vádemelésről, a határidő egyszer újabb 60 nappal meghosszabbítható. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetési tétele 2-től 8 év, a súlyos testi sértésé 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Saunders ügyvédje, Magyar György elmondása szerint az ő álláspontjuk nem változott

– Ügyfelem, véleményem szerint, nem lesz büntethető. Jogos önvédelmi helyzetben cselekedett, senkinek nem okozott sérülést – magyarázta a sztárügyvéd.

Kállay-Saunders András a Blikknek elmondta, nagyon meglepődött a vádemelési javaslaton, azt hitte, a nyomozás során kiderül az ártatlansága. Továbbra sem érzi magát bűnösnek, és néhány napja újabb, talán perdöntő bizonyíték került a birtokába.

– Ránk támadtak azon az estén. Miután láttam, hogy többen a barátomat ütik, a verekedők közé álltam, hogy szétválasszam őket, de nem ütöttem és nem rúgtam meg senkit – mondja András, aki ügyvédjének is elküldte azt a levelet, ami megmagyarázhatja a támadás okát és célját, talán perdöntő bizonyíték is lehet. – Néhány napja kaptam egy levelet, ami a bíróságon komoly bizonyíték lesz, hiszen ebből kiderül, miért rágalmaznak a támadók a súlyos bűncselekménnyel pont engem. Ezenkívül két hónapja egy koncert utáni dedikáláson odajött hozzám egy hölgy azzal, hogy mindent látott a megtámadásunk éjjelén. Sajnos mire aláírtam, a tömegben elsodródott, és már nem találtam. Ezúton is kérem, jelentkezzen – mondja az énekes.

forrás: Blikk

Hozzászólások