Kálucz Martin:”az MMA-t tartom korunk legférfiasabb sportjának”

Interjú Kálucz Martinnal

2017/09/04

Újabb sportolót mutatunk be nektek, aki szeptember 9.-én a Fight Arena keretein belül ringbe száll, ő pedig nem más, mint Kálucz Martin!

Őze Balázs több részletet is elárult a Fight Arena-ról, többek között a versenyzők neveit is megtudtuk. Azóta bemutattuk nektek Szili István ökölvívót, Bogdán Zsolt “Golyó” profi bokszolót, Molnár Benjamin MMA bajnokot, Veréb István birkózót, Kovács Gyula bokszolót, Tóth Ádám MMA bajnokot, Furkó Lászlót, Kertész MátétKiliti TamástKovács Kálmánt és Etelaky Lajost. A következő versenyző, akit bemutatunk: Kálucz Martin.

kalucz martin

Mikor és miért kezdtél el a K1-el foglalkozni?
2006-ban mentem le az első boksz edzésemre, és egyből beleszerettem a sportba. 2010-ben váltottam sportágat, amikor csatlakoztam a debreceni Pitbull Teamhez, ahol MMA versenyző lehetett belőlem. Titkon mindig ez volt a legnagyobb álmom, az MMA-t tartom korunk legférfiasabb sportjának. 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
2013. november 23-án nyertem egy WKU MMA világbajnoki övet. Azért áll közel ez a győzelem a szívemhez, mert még a kiskutyám sem bízott bennem, mindenki megszólt, hogy vágóhídra megyek és nagyon el fognak verni, mert semmi esélyem… Végül nyertem és mosolyogva hazajöttem. Egy másik számomra kedves győzelem egy nyíregyházi K-1 nehézsúlyú 4-es torna, amiről aznap szereztem tudomást és beugrósként indultam el 82 kilósan. Az ellenfeleim 110-120 kilóval mértek be. Sikerült megnyernem… Bár a torna után mindenkiből 2-t láttam. 

Mit vársz a szeptember 9.-i mérkőzésedtől?
Unalmas biztos, hogy nem lesz a meccs. Nagy a tét, mert nem egy falunapon fogunk megküzdeni, szóval oda kell tenni szépen magunkat és ez így is lesz. Kívánok minden kedves sporttársnak balesetmentes felkészülést a nagy napra! 

Hogyan készülsz a mérkőzésre?
Előre megírt edzésterv szerint készülök, heti 2x látogatom a nyíregyházi Gönczi Teamet, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Reggel a szokásos kondi edzés, futás, délután pedig kesztyűs küzdelmek alkotják a felkészülést. Sajnos a mérkőzést megelőző hétvégén lázzal küszködtem, de bízom benne, hogy ez nem fogja befolyásolni a szombati küzdelmet. 

Hozzászólások