Kánikula helyett folytatódik az ősz

Felhőre, esőre, szélre lehet számítani

2015/07/29

Szerdán napközben délen legalább néhány órára kisüt a nap, de a kánikula várat magára, északabbra ugyanakkor marad a sok felhő, és többfelé kell esőre, záporra számítani.

Az északkeleti megyékben a nyugati szelet erős lökések kísérhetik, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, a szél északira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán északnyugaton 17 és 20 fok között várható, délkelet felé haladva egyre melegebb lesz: a Dél-Alföldön akár 30, 31 fokig is felmelegedhet a levegő.

felhős nyár

 Az időjárási helyzet Európában

Az Északnyugat-Európa felett örvénylő több középpontú ciklonrendszer a kontinens nagy részéről kiszorította a hőséget, nincs kánikula, már csak a mediterrán országokban és a Fekete-tengertől északra emelkedik nagy területen 30 fok fölé a hőmérséklet, igaz, Görögországban 35-38 fokot is mérnek. Hozzávetőleg a Pireneusok-Alpok-Fekete-tenger vonaltól északra jellemzően sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, zápor. Közép- és Nyugat-Európában 20-25, a Skandináv-félszigeten 15-20 fokig melegszik fel napközben a levegő. A Kárpát-medence térségébe érkező nedves levegő miatt folytatódik a felhős, többfelé csapadékos idő, szerdán egy hidegfront hatására nagy hőmérséklet-különbség alakul ki az északnyugati és délkeleti területek között. (MTI)

Hozzászólások