Káosz után újra repülnek a gépek Ferihegyről

Helyreállt a rend, de sok a késés

2015/11/10

Hatalmas tömeg torlódott fel a budapesti repülőtéren, miután reggel leállt a közlekedés az informatikai rendszer meghibásodása miatt. A várakozó utasok nyugodtan kezelték a helyzetet, bár többen beszámoltak róla, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást. Kilenc óra után már indulnak gépek Ferihegyről.

Helyreállították a számítógépes rendszert a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálján, folyamatosan indulnak a kedd reggeli járatok – közölte a Budapest Airport Zrt. helyettes szóvivője az MTI-vel. A kora reggeli órákban 6 és 7 óra 15 perc között az összes járatot törölni kellett, ami összesen 9 útvonalat érintett. Köztük volt amszterdami, londoni, párizsi és Tel-Avivi-i gép is.

ferihegy2
fotó: MTI

A jelenlévő utasok nyugodtan, higgadtan kezelték a helyzetet, bár többen panaszkodtak arra, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást. “2 órás késéssel indulunk. A reptéri kommunikáció katasztrofális volt, semmiről nem tájékoztattak minket. A bőröndök maradnak, nem tudták őket becsekkolni. Csatlakozó járatok lekésve” – számolt be egy várakozó az Index.hu-nak.

Nem sokkal fél 9 előtt Kurucz László elmondta: megkezdődött a poggyászfeltétel és a járatindítás. A nap folyamán az induló járatoknál előfordulhatnak még késések, illetve a poggyász később érhet célba. A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a forgalom helyreállításán.

A reggeli órákban az informatikai meghibásodás idejére végül összesen 15 járatot érintett a késés, az elmúlt percekben fokozatosan megindult a poggyászfelvétel és az utasok csekkoltatása.
   

 

Hozzászólások