A káposztaleves és grapefruit segítenek a zsírégetésben?

2014/05/25

A régóta fennálló közhiedelemmel ellentétben nincs tudományos bizonyíték arra, hogy bármely meghatározott élelmiszer zsírégető, zsírolvasztó vagy zsíreltávolító hatással bírna. Ha valaki grapefruit- vagy káposztaleves-diéta segítségével fogy, az valószínűleg azért történik, mert csökkentette a kalóriabevitelét azáltal, hogy maréknyi élelmiszerre korlátozta a fogyasztását.

grapefruit

Egyetemi vizsgálatok megállapították, hogy azok az emberek, akik bármely diétás étrendet hűségesen követik, 1000-1200 kalóriát fogyasztanak el naponta. Szinte biztos, hogy fogyunk, ha 1000 kalóriányit eszünk, legyen az banán vagy burgonyaszirom. De nehéz lesz megtartani a súlyunkat, ha visszatérünk a megszokott étrendünkhöz.

Igaz tehát, amit manapság oly gyakran lehet hallani: csak úgy érhetünk el tartós fogyást, ha hosszútávon változtatunk az étrendünkön, és a mozgást beiktatjuk mindennapjainkba. Tehát alapvető életmód változtatásra van szükségünk.

kaposztaleves

A párolás, grillezés számos variációt kínál egészséges ételek készítésére, a legmodernebb, bármely izomcsoport erősítésére alkalmas, otthon használható kondigépek és fitneszgépek pedig tökéletes megoldást nyújtanak a napi szükséges testmozgás beiktatására.
Kezdje el a változást még ma!

Hozzászólások