Káprázatos fotók a női testről

Lélegzetelállító képek

2015/12/28

Csodálatos fotósorozatot készített egy orosz fényképész nőkről, akiknek teste bámulatos összhangban van a környezettel, és még arra sem volt szükség, hogy teljesen meztelenek legyenek. A női test minden apró rezdülése képekbe szedve.

Egész életemben két dologra vágytam: hogy énekelni tudjak és/vagy táncolni. Mindkét művészet lenyűgöz, azt gondolom az önkifejezés legfantasztikusabb formája. Éppen ezt a csodát hivatott megmutatni a világnak Alexander Yakovlev, aki polgári foglalkozása ellenére a művészetek ezen irányában találta meg magának a szépet, és tökéletes érzékkel készít róla káprázatos fotókat.

balett8
fotó: Alexander Yakovlev / http://theballettime.com/

A képen balett táncosok mozdulatait örökíti meg, amelynek szépsége önmagáért beszél. Kecses testük, látványos, mégsem túlzó izomzatuk, ruganyos mozdulataik ámulatba ejtik a szemlélődőt. Legújabb sorozatában nem csupán fekete-fehér képeket készített a táncosokról, hanem puha lisztet használt a mozgások során modelljei körül. Így az egyes pózok még látványosabbak és szinte életre kelnek a szemünk előtt. A pillanatban rengeteg érzés és erő bújik meg, a látványról nem is beszélve. Modelljei egytől egyik páratlan táncosok, a női test szépsége pedig mindegyik képen iszonyatos erővel mutatkozik meg. Egy-egy lisztfelhőbe állított mozdulat dekadenciája erős karakterekről árulkodik, mégis megjelenik benne a nőiesség, a női test szépsége, sérülékenysége, gyengédsége.

Ki ne akarná a szobája falán tudni valamelyik ábrázolást? Ha akarom, akkor erős és határozott, ha akarom, akkor törékeny és finom. Egyszerre jelennek meg a női lényeg mivoltjának apró rezdülései ezeken a képeken és minden egyes pillantás újabb élményt ad, ahogy a fotókat nézem. Kivétel nélkül hosszú percekig érdemes a képeken elmélázni, szinte beszippantja az embert a látványos sorozat. Nézd meg te is a lélegzetelállító fotókat!

Nézd meg a művész többi képét hivatalos oldalán!

Hozzászólások