Karácsony előtti tragédiasorozat a sztárvilágban

Nekik szomorú lesz az ünnep

2014/12/23

Már mindenki az órákat számolja vissza karácsonyig, ám a szeretet ünnepén legtöbben nem csak élő rokonaikra gondolnak, hanem azokra is, akik már nem lehetnek velünk. Az elmúlt néhány napban a sztárokat is komoly veszteségek érték.

Hosszú, betegeskedéssel töltött évek után december 21-én meghalt Horváth Charlie felesége. A képzőművészként munkálkódó Széles Katalin a kórházban hunyt el néhány órával férje nagykoncetje előtt, aki úgy lépett színpadra, hogy már tudta a rossz hírt – ennek ellenére a közönség semmit nem vett észre a tragédiából.

“Igazán köszönöm, hogy megértőek voltatok, de én még most sem vagyok képes arra, hogy bármit is mondjak. Gondolkodni sem tudok. Nem megy. Csak ülök itt, és bámulok magam elé. (…) Megboldogult anyámnál és apámnál is így volt, hogy lekötött koncertem volt, és röviddel előtte hunytak el. Ez a harmadik ilyen az életemben, és őszintén szólva már nem is csodálkoztam, hogy Katikám elment, de színpadra kellett állnom. De az igazság az, hogy ezt önszántamból is tettem, és nagyon sok szeretetet kaptam. Utólag is köszönöm mindenkinek, de ne haragudj, most képtelen vagyok többet beszélni” – nyilatkozta a Blikknek Charlie nem sokkal a tragédia után.

Charlie nehezen dolgozza fel felesége elvesztését
Charlie nehezen dolgozza fel felesége elvesztését

Már nem élhette meg a karácsonyt a világ egyik leghíresebb zenésze, Joe Cocker sem. Az angol származású előadóművész hetven éves volt, és bár évek óta egy coloradói ranchon élt elvonultan feleségével, 2015-re egy új albummal és koncert turnéval készült. A legenda negyven albumot készített, és olyan emblematikus dalok fűződnek a nevéhez, mint a 9 és fél hétben hallható ‘You can leave your hat on’, vagy a ‘You are so beautiful’ című sláger. Cocker tüdőrákban szenvedett, most milliók gyászolják az ikonikus zenészt.

A legendás angol zenész, Joe Cocker
A legendás angol zenész, Joe Cocker

Tegnap jelentették be, hogy hatvanhét éves korában elhunyt Fritz Sdunek ökölvívó edző, aki olyan magyar bokszolók karrierjét irányította, mint Kokó, Erdei Zsolt vagy Balzsay Károly. A német edző évek óta küzdött egészségügyi problémákkal, ezért csak néhány sportolóval foglalkozott. Kovács Kokó István például neki köszönheti, hogy vb-címet tudott szerezni. Sdunek a Kanári-szigeteken tartózkodott, amikor szívinfarktust kapott, majd a kórházban meghalt.

Közös fotón Erdei Zsolt és a legendás edző, Fritz Sudnek
Közös fotón Erdei Zsolt és a legendás edző, Fritz Sudnek

A szeretet ünnepén is gondoljunk azokra az emberekre, akik már nem lehetnek közöttünk.

Hozzászólások