Karácsonyi ajándék az életmentő kutyusoknak

Szuper adományt kaptak a kutyusok!

2018/12/18

Közelegnek az ünnepek, ilyenkor jó adni – és jó kapni. Nincs ez máshogy a kutyusoknál sem, bizony ők is szeretnek karácsonyi ajándékot kapni! 

Sokszor írtunk már nektek a QUEBECK termékeiről, állattartási filozófiájáról, és jótékony akcióiról. Ezúttal is egy ilyen cselekményt mutatunk be, hiszen a QUEBECK most az egyik legrászorultabb hazai szervezetet, a mentésben és életvédelemben is erőn felül teljesítő Magyar Mentőkutyásokat ajándékozta meg.

kutyak

A felajánlás a lehető legjobb helyre kerül, ugyanis a nap, mint nap életeket mentő hősök a tevékenységüket teljesen önkéntesen, mindenféle központi támogatás és anyagi juttatás nélkül végzik. Az egytonnás szuperprémium tápadomány hosszútávon természetesen nem jelent megoldást, „de a mennyiségből egy-egy mentőkutyás számos értékes tréninget, és mentési feladatot tud majd ellátni.” – mondta el az MMSZOSZ elnöke, Orlik Zoltán.

thumbnail_Orlik Zoltán

A Magyar Mentőkutyások a nem legideálisabb helyzet ellenére is képesek lefedni a teljes országot, ebben a szorosan együttműködő 15 tagszervezetét, és a jelenlegi 60-70 fő/kutya személyi állományát tudja bevetni a bajbajutottak mentésére – ők pedig biztonsággal el is tudják látni ezt a feladatot. Az adományozás során egy megállapodás is született: a Szent Gertrúd díjas Dr. Filip Dániel vállalata, a QUEBECK és a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége (MMSZOSZ) együtt erősítik egymást a továbbiakban.

Unknown

A mentőkutyások legfontosabb célja mindenképp a stabilitás és az éves fenntarthatóság, de természetesen a minőségen is szeretnének építeni, plusz utánpótlást nevelni. A QUEBECK-nél ebben már most partnerre leltek, hiszen a professzionális és magas minőségű termékeket előállító vállalat erős tényező, a munkakutyás területen pedig piacvezető innovációt képvisel. A jövőben több kiképző fog speciális kiegészítőket, gyógyszermentes „állati tuningot” kapni, amellyel komolyan feljavíthatják kutyáik álló és teljesítőképességét.

thumbnail_Borítókép

„Úgy gondolom, hosszútávon ez egy remek partnerség lehet, hiszen egy hiteles cég, és egy hiteles szervezet áll be egymás mögé. A QUEBECK ezzel önkéntes életmentővé lép elő, hiszen nagyban segíti a tevékenységünk!” – vont mérleget az MMSZOSZ elnöke, Orlik Zoltán.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Hozzászólások