Karácsonyi desszert: csokis-narancsos pohárkrém

Isteni ünnepi desszert

2018/12/13

Vészesen közeledik a karácsony, így az itt az ideje kitalálni a menüsort. Ez az isteni, csokis-narancsos pohárkrém tökéletes kiegészítője lehet az ünnepi ételeknek.

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g búza finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg narancsos étcsokoládé
  • 1 csipet só
  • 25 dkg csokoládé fagylalt (1 doboz csokoládé jégkrém)
  • 270 g  tejföl (1 doboz)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 ek porcukor
  • 20 dkg narancslekvár (1 üveg)
  • 2 ek cointreau
  • 2 dl  habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 0.5 narancsból nyert narancslé
  • 1 narancsból nyert narancshéj

Elkészítés: 

1. A vajat és a narancsos étcsokit egy nagy tálban megolvasztjuk, majd belekeverjük a nádcukrot, vaníliás cukrot és egy kevés sót. Beledolgozzuk a tojásokat, majd részletekben a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt kisütjük, majd lehűtjük.

2. Amíg sül a browniealap, a tejfölt elkeverjük a mézeskalács keverékkel és 2 ek porcukorral, majd a hűtőben pihentetjük. A habtejszínt a habfixálóval, a maradék porcukorral és egy fél narancs levével keményre verjük, habzsákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.

3. Ha lehűlt a brownie, pohár méretű korongokat szaggatunk, és a poharak aljára nyomkodunk egy-egy korongot. Erre halmozunk 1-1 gombóc jégkrémet, majd egy réteg tejfölös krémmel folytatjuk. Erre jön 1-1 evőkanálnyi lekvár, amit simára keverünk a narancslikőrrel. A pohár tetejét a narancsos tejszínhabbal és néhány szelet narancshéjjal díszítjük.

forrás

Hozzászólások