Karai Kristóf ellenfél nélkül köröz a nemzetközi pályákon

A fiatal quados megszerezte az összetett első helyet

2014/07/22

Mi a közös a szlovákiai, a csehországi és a magyarországi quadcross versenyekben? Eláruljuk: fiatal quadosunk, Karai Kristóf, aki ismét nem talált méltó ellenfélre az elmúlt hétvége folyamán.

A Bělá u Jevíčka-ban megrendezett Crossracing cupon Kristóf mellett a nemzetközi mezőny – osztrák, lengyel, szlovák, cseh – versenyzői álltak a rajtrácson sorakozva, várva, hogy bizonyíthassák tudásukat. Kristóf, Marian Ktm Klíč és Martin Picmaus St baràti meghívására érkezett a cseh versenyre, ahol először szembesült a pályával, hiszen itt még nem volt alkalma koptatni a gumit. A pályabejáráson azonban kiderült számára, hogy egy jó minőségű, és színvonalas pályán mérheti össze tudását ellenfeleivel.

Az időmérőn Kristóf a harmadik helyet megszerezve rajtolt el tizenkilenc versenyzőtársával együtt. A versenyen az eddigi rossz rajt széria talán elhagyta fiatal quadosunkat, hiszen már a harmadik körben egy rendkívül színvonalas ugrással, szinte “elugrott” az addigi éllovas mellett, ami egyenesen az első futam győzelméhez vezetett.
A második verseny előtt a kezdeti lelkesedést az ijedtség, és az aggodalom váltotta fel Kristófnál, hiszen személyes jó barátja, Daniel Picmaus, aki saját kategóriájában vezeti a szlovák és cseh bajnokságot, sajnálatos balesetet szenvedett.
Az átélt stresszhelyzet sem csorbította Kristóf versenykedvét, hiszen a második futamon már az első körben az élre tört, viszont sokkal óvatosabban, és körültekintőbben motorozott a célba, megszerezve ezáltal az összetett első helyet.

Kristóf ezúton köszöni a Hell KTM Kecskemétnek, a Hosch-Kleber Hungarynek, az RC News-nak, és további szponzorainak a technikai és egyéb jellegű támogatást, amit nyújtanak a versenyek alkalmával, illetve az édesapjának a rengeteg erőfeszítést, és támogatást, amivel mellette áll, és segíti karrierjét.

Hozzászólások