Karai Kristóf ismét hatalmasat alakított quadjával

Kitartó és kiegyensúlyozott motorozást mutatott

2015/09/16

Karai Kristóf az elmúlt hétvégén a csehországi Bělá u Jevíčkaban megrendezett Crossracing cup utolsó viadalán vett részt. Ezen a pályán már többször elkápráztatta a nézőket ifjú quadosunk. Kristóf alig várta, hogy a versenypályára léphessen.

A helyfoglalás után első dolga volt a pálya feltérképezése. A hűvös éjszaka után a reggel a nevezéssel indult. Az edzéseket Kristóf hibátlanul teljesítette, láthatóan nagyon tetszett neki a pálya, és már itt kisebb csatározások voltak a versenyzők között.

Az első futam rajtja remekül sikerült, ötödik helyen fordult az igen erősnek mondható 14 fős profi mezőnyben. Számára ez a kategóriája második helyét jelentette egy új versenyzőtársa mögött. Két kör megtétele után feljött a negyedik helyre, kissé lemaradva az elő három versenyző mögött. Ezt a hátrányát rövid idő alatt sikerült lefaragnia, majd az egész futamot folyamatos támadásokkal küzdötte végig profi versenyzőtársa mögött, olykor fej-fej mellet haladva, ezzel lélegzetnyi időt nem hagyva számára, de ennek ellenére nem sikerült megelőznie. Így a futam negyedik, kategóriája másodikjaként intették le.

karai (2)

A második futam kissé gyengébben sikerült, így a mezőny közepén hetediknek fordult. Fél pálya megtétele után ismét a negyedik helyen motorozott. Az első futamhoz hasonlóan profi versenyző társát bombázta folyamatos támadásaival, szédületes tempójával, ezzel hatalmas nyomást gyakorolva rá körről körre. Míg végül a futam háromnegyedénél sikerült felőrölnie és a harmadik helyre felküzdenie magát. Itt megint hamar utolérte az előtte haladókat, de az idő már kevés volt, hogy esetleg előrébb jusson a futamban. Így harmadikként lengették a kockás zászlót, ami kategóriája második helyét jelentette ismét. Kristóftól ezúttal is egy kiváló, kitartó és kiegyensúlyozott motorozást láthattunk, amit a versenyzőtársak és rajongóik is elismerően nyugtáztak. Így az éves összesítésben profi open harmadik, junior open első helyen végzett.

 

Köszönet a támogatóknak: Karai Quad Racing Team, RC Media, RC News, TS Gastro,PZS 19, Hosch, KK Moto Média, Hell KTM Kecskemét, barátok.

Hozzászólások