Karai Kristóf ismét tarolt

Fiatal quadosunk Svetozar Miletic-ben futam győzelmeket aratott

2014/10/02
Karai Kristóf ismét tarolt

Szerbiában, Svetozar Miletic-ben került megrendezésre a hétvégén az, a magyar versenyzőket is felsorakoztató orszàgos bajnokság, ahol ismét méltán büszkék lehetünk Karai Kristófra.


Az ismeretlen pálya bejárása, és a taktikai megbeszélés után, az eddigiektől eltérően, a verseny előtt egy nappal, már szombaton kezdődtek a szabadedzések. Nem volt könnyű dolguk Kristóféknak az első edzésen, hiszen az edzések alkalmával meg kellet találni a pályán az ideális íveket, féktávokat, melyik ugró, hogy dob, milyen az érkezés az ugróról, hiszen csak ezután vághattak neki magyar versenyző társaival magabiztosan a futamoknak. A második edzésen már lényegesen jobbat tudott motorozni Kristóf, így maradt idő a közönség elkápráztatására is. A közel 5000 néző, ámulattal és izgalommal követte Kristóf produkcióját, hiszen ők is hamar felfigyeltek a tehetségére, és arra, hogy fiatal kora ellenére szívvel lélekkel motorozik, ám emellett mégsem hagyja figyelmen kívül a biztonságos versenyzést.

joci1
Éppen ezért hatalmas izgalommal várta a másnapi futamot,  ahol összemérhette erejét a nála erősebb motorokkal versenyző  társaival szemben​

Sokkal jobban rajtolt Kristóf az elmúlt versenyekhez képest, sikerült ötödikként elfordulnia, majd szoros csatát folytatva foglalta el az első pozíciót.

joci3

Az első futam dicső győzelme, még nagyobb lendületet és kedvet adott Kristófnak, ezáltal a második futamban már az első ugró után 2 pozíciót javítva kezdte meg az előtte haladó magyar versenyzők ostromlását. Azonban ez a csata sem tartott sokáig hiszen, hiàba az erősebb motorok, tapasztalt versenyzők, Kristóf ismét bezsebelte a két futamgyőzelmet.
Hiába az új közeg, vagy az új pálya, köszönhetően a megfelelő szervezésnek, egy nagyon jó hangulatú barátságos versenyen bizonyíthatta ismét a tudását Kristóf.
joci2
Vajon melyik újabb nemzetközi pályán láthatjuk magyar színekben Kristófot, vagy a sok külföldi versenygyőzelem után, itthon is rajthoz áll? Egyelőre erre nem tudunk választ adni, de bármelyik is legyen, mi továbbra is beszámolunk fiatal quadosunk pályafutásáról.

Hozzászólások