Karai Kristóf újra lendületben!

2014/05/14

Kis quadosunk kiválóan szerepelt a Motoshop Zubor cup második versenyén.

Óriási küzdelemben állhatott a dobogó legfelső  fokára a Senior versenyzőkkel nehezített mezőnyben kiváló quad versenyzőnk.

Karai Kristóf folytatta rendkívül sikeres szereplését a Motoshop Zubor Cup, Gbelyben megrendezett  második versenynapján. A verseny során először a pálya bejárása volt a program, ezután következett a szokásos szabad edzés,a quad beállítása, valamint az időmérők, ahol kiváló versenyzőnek sikerült megszereznie a hatodik helyet. Ez azért is nagy siker, mert ez a Senior versenyzőkkel a 450ccm géposztályal összevont  kategóriában történt.

karai

A verseny során ötödikként sikerült fordulnia az első futamban a rajt után – ahogy ő mondta: egy picit bealudt -, de mindjárt az első ugrató után már a harmadik helyen folytatta a versenyzést. Innen tulajdonképpen már nehezebb dolga volt, mert négy körön át üldözte az előtte haladó Adam Fox Crman versenyzőtársát, mire végre előzési pozícióba tudott kerülni. Miután sikerült megelőznie, már csak egy Senior versenyző haladt előtte, akit egy hosszú egyenesben hatalmas csatában végül szintén maga mögé utasított. A feladat ezután már csak a biztonságos versenyzés és célba érés volt számára, amit sikerült is megvalósítani és így elsőként intették le.

karai2

A második futamot jelentősen nehezítette a sok esőtől rendkívül átázott talaj, ezért Kristófnak más taktikával kellett rajthoz állnia az előző futamhoz képest. Ez jól sikerült, amit az mutatott, hogy a rajt után elsőnek fordulhatott el – így ismét a biztonságos futam befejezés volt a cél és egészen rendkívüli módon rajt-cél győzelmet aratott.

A verseny végén Kristóf  jogosan állhatott a dobogó legfelső fokára. Ez a győzelem azért is nagyobb siker a többinél, mert kevesen tudják, hogy az utóbbi hetekben milyen technikai nehézségek kísérték a versenyzést, hiszen folyamatosan motorikus problémákkal küzdöttek, a verseny előtti szombati napon még ennek a szerelése folyt  javában hogy Vasárnap a rajt rács mögé állhassanak és képviseljék Hazánkat ezen a rangos eseményen.

karai1

Mi is gratulálunk és további hasonlóan sikeres versenyzést kívánunk Kristófnak!

Hozzászólások