Karai Kristóf kórházba került a baleset után

Nem indult túl jól a Szlovák bajnokság

2015/04/22

A cseh bajnokságon elért helyezés, és hogy bizonyítani tudott a motor- és kategória váltást követően, elég önbizalmat adott Karai Kristófnak, hogy nagy reményekkel induljon a  SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS 2015 Šaštín-Stráže-ban megrendezett első futamán. A verseny egy újonnan kialakított pályán került megrendezésre, így nemcsak Kristóf számára, hanem az egész mezőny számára is kihívásokkal teli pályán indult.

A pályabejárás során már világossá vált Karai Kristóf számára, hogy igen technikás, és nehéz pályán kell nekivágnia a versenynek. Az első szabadedzésen bebizonyosodott, hogy hiába az ismeretlen pálya, nem okoz akadályt a fiatal versenyzőnek. Az időmérő edzés elég jól sikerült, hiszen a harmadik időt sikerült futnia, csupán csak 3 másodperccel lemaradva a Profi kategória legjobbjától, egyben barátjától Daniel Picmaus-tól.

Bizakodásra adott okot az időmérő eredménye. Az első futamot meg is nyerte, a kategóriája legjobbjaként. A futamon egy perc nyugtuk sem lehetett az előtte haladó profi versenyző társainak, hiszen végig szorongatta őket a kockás zászló lengetéséig.

FB_IMG_1429680644417

A második futam sajnos nem a vártnak megfelelően alakult, Kristóf a rajtot követő első kanyarnál az előtte haladó versenyzővel ütközött, mely során óriásit bukott. Köszönhetően a rendezők és a mentősök gyors intézkedésének, a kórházi kivizsgálást követően kiderült, hogy nem súlyosak Kristóf sérülései, de sajnos így számára véget ért a Szlovák bajnokság első fordulója.

Kitartásának, és mérhetetlen verseny szenvedélyének köszönhetően nem viselte meg nagyon Kristófot a balesete, hiszen már a következő versenyre készül nagy erőkkel. Nem telik el úgy nap a verseny óta, hogy ne kérdezné meg édesapjától, mikor lesz kész a motor, hiszen a hétvégén ismét gyakorolna a következő futamra.

Hajrá Kristóf, sokan csodáljuk hozzáállásod a quadcross szenvedélyed iránt!

Hozzászólások