Karai Kristóf szédületes bravúrral zárta a bajnokságot

Sikeresen megküzdött a nehézségekkel

2015/09/08

Karai Kristóf őrületes hajrával és hatalmas győzelemmel zárta a szezont Szlovákiában!

A szlovák MotoCorse Cup utolsó állomásához érkezett a hétvégén. Az esemény megrendezésre Gbely város külterületén található versenypályát választották a szervezők. A rossz idő ellenére a depó már a versenyt megelőző este szinte teljesen benépesült, hiszen mindenki kíváncsian várta: kinek hogy zárul a versenyszezon vége. Ennek köszönhetően az este is jó hangulatban telt a versenyzők számára. Az éjszaka viszont egy kis aggodalomra adott okot mivel hajnalban elkezdett esni az eső, ami a reggeli órákig nem is akart szűnni.

Karai 2

Ennek ellenére a szabadedzések a pontos forgatókönyv szerint kezdődtek. Karai Kristóf eleinte hezitált, hogy elinduljon-e a szabadedzésen a felázott pálya miatt, de végül úgy döntött: ő is beáll a csatasorba és végigmegy az edzésen. Nem is bánta meg, hiszen a pályát néhány új elemmel bővítették, ami ismeretlen volt számára. Az időmérő futamon már vérre menő csatákat láthattak a nézők; Kristóf kategóriája 1. idejét, a futam 4. helyét futotta alig 2,5 másodperccel lemaradva a legjobbtól. Azonban láthatóan nem motorozta ki magából a legjobbat. Tartogatta az erejét a futamokra, hiszen számára nagy volt a tét: hibátlanul kellett  teljesítenie, ha a bajnoki címet akarta megszerezni. A legapróbb hibát sem engedhette meg magának, mivel nagyon szoros volt a küzdelem, mindössze 5 pont különbséggel vezetett.

Karai 3

Az első futamon, Kristóf teljes nyugalommal választotta ki magának a megbeszélt rajthelyet. A rajtrács lecsapódása után hatalmasat rajtolt, és a többi versenyzőt körbemotorozva a második helyre állt be a mezőny elején. Kis idő múlva ugyan visszaesett a 3. helyre de, egy másodperc nyugalmat sem hagyott az előtte haladó profi versenyzőnek, végigcsatázták a futamot. Kristófot semmi sem tántoríthatta el az első hely megszerzésétől, egy nagyon higgadt, átgondolt és látványos motorozás során, hatalmas előnnyel szerezte meg kategóriája első helyét.

Karai 1

A második futamra Kristóf már egy kicsit kiengedhetett, mivel itt szinte csak végig kellett motoroznia a futamot. A rajthelyet az első futamhoz hasonlóan foglalta el. A kiváló rajt után, a második kanyarban – ahol még minden versenyző egyben ment -, egy versenyzőtársa nem jól mérte fel a féktávot, és hatalmas tempóban hátulról belement Kristófba, aminek következtében a két quad úgy összeakadt, hogy mire szét tudták szedni őket, a mezőny már a pálya háromnegyedénél járt. Kristófon adrenalin szintje az egekbe járt, őrületes hajrát indított. Alig egy kör megtétele után már utolérte a mezőnyt, és megkezdte az előzéseket a rendkívül nehéz pályán. Kategóriájának ellenfele is őrületes tempóban motorozott, hiszen az ő szemében is lobogott a cél és a győzni akarás. Kristóf a 6. körben utolérte vetélytársát, és egy hátsó hullámsoron a kategóriájában ismét megszerezte a vezetést. Ám még itt sem hagyta abba a száguldást,:egészen a futam leintéséig folytatta őrületes hajráját, míg ismét a futam harmadik, kategóriája első helyezettjeként intették le a versenypályáról. Kristóf ezzel a szédületes bravúrral zárta a bajnokságot, és egyben pályafutását is az elit kategóriában.

Olvass még Karai Kristófról!

Hozzászólások