Karai Kristóf újabb sikere

Fölényes győzelmet aratott a szlovák bajnokságon

2014/09/24

A Motoshop Žubor Cup utolsó versenye a múlt hétvégén zajlott le Gbelyben, ahol tehetséges quadosunk, Karai Kristóf a nehézségek ellenére is kimagasló eredménnyel zárta az idényt.

Karai Kristóf a tőle megszokott módon nagy izgalommal, és töretlen versenyszellemmel vágott neki a hétvégének, ami rendkívül fontos volt számára, hiszen itt dőlt el a szlovák bajnoki cím megszerzése is.

A szlovák pályákat megszokva, ugyanazt mondhatjuk el, mint az előző versenyek alkalmával is, hiszen ismét egy tökéletesen előkészített, rendezett pálya fogadta quadosunkat – nem vitás a szervezők az utolsó versenyre is kitettek magukért.

Az edzések alkalmával egyértelművé vált Kristóf számára, hogy egy igen nehéz napnak néz elébe, hiszen hiába a rendezett pálya, a versenyzők nem kímélve magukat és motorjukat, átrendezték a pályaviszonyokat, így az egyenesekben és a kigyorsítókban is hamar kigödrösödött a pálya. Nemcsak megterhelte a versenyzőket az embert próbáló pálya, hanem sajnálatos módon több baleset is történt.

DSC_0428

A megszokottól eltérően az időmérőfutmot, az egyesével történő indulások helyett, rajtrácsról indították ugyanúgy, ahogy maga a verseny is rajtol.

Az időmérőn a harmadik helyet sikerült megszerezni, közvetlenül a két senior versenytárs mögött.

Talán Kristófnak a rossz rajt a szerencse kabalája, vagy szándékosan a szűnni nem akaró versenykedv miatt rajtol kevésbé jól, mint versenytársai, hogy legyen kihívása az élre törni?

Bármelyik is legyen, a mostani rajt sem sikerült jobban, mint az eddigiek, hiszen utolsó előttiként sikerült elfordulnia, ám rövid időn belül már a harmadik helyen motorozott két senior versenyző társát üldözve.

A rajtnál elszenvedett időveszteség miatt kevés ideje volt Kristófnak behozni a lemaradást, viszont így is a kategória első helyet, és a futam harmadik helyet szerezte meg.

A második futamban az utolsó előtti versenyzőt megelőzve rajtolt, de rövid idő alatt fölényes győzelemmel a kategóriája első helyére állt, majd a helyét biztosítva üldözőbe vette az előtte motorozó két senior versenytársát, míg nem az egyikőjüket meg is előzte, megszerezve a pálya nehézségei ellenére a futam második helyét.

Mindent egybevéve, egy rendkívül izgalmas, színvonalas bajnokságot, és egy hihetetlenül tehetséges versenyző megmérettetéseit követhettük nyomon a szlovák bajnokság alatt.

DSC_0314

A 2014-es szlovák bajnokság vége nem azt jelenti, hogy Kristóf nem áll rajthoz míg nem kezdődik a jövő évi bajnokság, hiszen már a hétvégén egy újabb megmérettetésre készül: Szerbiában indul magyar színekben, ahol is nem saját kategóriájával rajtol, hanem a profi kategóriában, erősebb motorok, és erősebb ellenfelek társaságában.

Kíváncsian várjuk Kristóf szereplését, amelyről a már megszokott módon a versenyt követően beszámolunk.

DSC_0287

Hozzászólások