Karai Kristóf újra első volt a kategóriájában

A technikai hibák sem akadályozták

2015/05/12

Izgalom, felkészülés, taktikai megbeszélések sora – így indult Karai Kristóf a hétvégén megrendezett Szlovák bajnokság második futamának helyt adó Bečovba. A bajnoki szezon nem a vártnak megfelelően indult, ezért talán még több oda figyeléssel, és fegyelmezett motorozással kell a rajthoz állni a versenyeken.

Karai Kristóf előtt nem volt ismeretlen a terep, bár új részekkel bővült a pálya, egy nagyobb ugratóval és egy hullámsorral, ami egyben remek felkészülést is adott a következő hazai versenyére, a hétvégi, esztergomi futamra. Az időmérő edzés az eddigi megszokottakhoz képest sokkal jobban sikerült, annak ellenére, hogy csak a második időt sikerült megszereznie, és csupán három másodperccel maradt le az első helyen befutott profi versenyzőtől.

20150510_170415

Kristóf hétvégi teljesítménye alapján remélhetőleg megszűnik a szezon kezdetétől fennálló balszerencse-sorozat, ennek ellenére sokkal megfontoltabban állt rajthoz a múlt heti balesete óta, így csak a nyolcadikként sikerült befordulnia a rajtot követő kanyarba. Így már magabiztosan vehette üldözőbe az előtte motorozókat, és hamar a negyedik helyre pozicionálta magát, majd egy rendkívül látványos motorozással megszerezte kategóriája első helyét.

20150510_170724

Az első futam néhány technikai problémával zárult, de a gyors szerviz után Kristóf akadálytalanul állt a második futam rajtrácsára. A második rajt már jobban sikerült az előzőnél, ötödiknek fordult az első kanyarban. Nem sokkal a rajtot követően a quad kilépője egy nagyobb ugrás következtében eltört, viszont ennek ellenére, biztonságos motorozásra törekedve, Karai Kristóf ismét kategóriája első helyén végzett.

20150510_183846

A fiatal versenyző korosztályát és versenytársait sokszor felülmúlva teljesít a versenyeken, legyen előtte bármilyen akadály, elgörbült kormányoszlop, kilépő, vagy fizikai sérülés. Hétvégén kerül megrendezésre Esztergomban a nemzetközi meghívásos motocross és quadcross bajnokság, reméljük Kristóf a hazai néző közönség előtt is megcsillogtathatja tudását. Sok sikert kívánunk neki!

Hozzászólások