Karai Kristóf- Sikert sikerre halmoz az ifjú versenyző

Ismét a tőle megszokott első helyen végzett

2014/07/07

Karai Kristóf- Akaraterő? Versenyszellem? Kitartás, vagy csupán a motorsport szeretete szükséges az eddig elért kimagasló eredményeihez? Kristóf pályafutásának eredményeit nézve, egyértelműen kiderül számunkra, hogy egy igazi őstehetség fiatal qaudosunk.

A hétvégén Lovčica-ban megrendezett Motoshop Zubor Cup negyedik fordulóján Kristóf mindkét futamot megnyerve, összetett első helyen végzett.

Izgalommal és reményekkel teli hétvége volt ez számára, hiszen ezen a pályán még soha nem versenyzett, de a szabadedzések alkalmával kiderült, hogy nem jelent problémát számára, hiszen egy jó vonalvezetésű, változatos pályán kellett bizonyítania.

A futam előtt az időjárási viszonyok némi aggodalmat keltettek, mivel a szombaton hullott jelentős mennyiségű csapadék átrendezte a pálya viszonyokat, ám Kristófot a nehezített pálya sem riasztotta el, hogy ismét a maximumot hozza ki magából.

Az időmérő edzés remekül zajlott mind a négy kategóriában- Junior, Senior, hobby, Lady- nyert Kristóf, így az élről rajtolhatott.

Az első futamban, elég rosszul sikerült a rajt, hiszen az utolsó előtti helyen sikerült kigördülni a pályára, viszont hamar az élre tudott állni, a második ugrónál már a harmadik helyen volt, majd két kört kellett motoroznia a senior versenyző mögött, míg nem az élre tört.

Sajnos a technika ismét nem hagyta, hogy zavartalanul teljen a verseny, már az első futamban küzdöttek Kristófék a motor folyamatos melegedésével, és végül egy tömítés miatt az olaj is szivárogni kezdett a motorból, de a nehezített körülmények sem tudták elvenni Kristóf versenykedvét és ezek ellenére is megnyerte az első futamot.

A második futamban, még mindig fent állt a technikai hiba, viszont nem emiatt sikerült ismét a mezőny végén a rajt. Majd másodpercek múlva már negyedikként motorozott egy kört, majd a negyedik helyről a második helyre került, ahol az első futamban előtte lévő senior versenyzőt ismét maga mögé utasította.

Mivel mind a kettő futamot megnyerte, így összetett első helyen végzett a versenysorozatban.

Győzelmeit, és versenypályáját tekintve, biztosak lehetünk benne, hogy a továbbiakban is kiváló eredményeiről számolhatunk be.

Hozzászólások