Karaj kicsit másképp

Kis kolbásszal minden feldobható

2016/03/16

A csabai töltött karaj könnyen elkészíthető, finom húsféle. Leginkább hidegen fogyasszuk, francia salátával vagy kaszinótojással. Nézzük az elkészítését!

(Fotók: Mytaste.hu)

Hozzávalók:

* 1 kg csontozott sertés rövidkaraj

* füstölt kolbász (olyan hosszú, amilyen hosszú a karaj)

* só, bors, pirospaprika (örölt)

* kevés víz

Elkészítése:

* A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk., kb 2-3 cm széleset, hogy a kolbászt bele tudjuk rakni

* A kolbászt meghámozzuk és a húsba dugjuk. Tipp: a kolbászt héját legegyszerűbb úgy leszedni, ha a kezünket bevizezzük és úgy a kolbászt kézbe véve felázik a héja és kényelmesen lejön.

* A karajt mindenhol bedörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.

* Tepsibe tesszük a húst, mellé öntjük a a kb 1-2 dl vizet.

* 180 fokos sütőben letakarva kb. 2 órán át sütjük.

* A sütés végén vegyük le a fóliát és nagyon magas hőmérsékletre állítva pirítsuk meg a húst.

Amikor a húsunk elkészült tegyük ki egy tálra és várjuk meg amíg kihűl. Ezután tegyük be a hűtőbe, ha lehet egy teljes éjszakára, mert így lehet a legjobban szeletelni. 3-4 mm-es szeleteket vágjuk belőle, így nagyon szépen lehet tálalni.

Tipp2: ha valakinek a karaj mint hús nagyon száraz, próbálja ki tarjával. Sokkal szaftosabb lesz és rendesen lehűtve azt is nagyon szépen lehet szeletelni.

Jó étvágyat!

Hozzászólások