Kárász 3 millióra perli Hajdú Pétert

Komoly ellentét feszül

2015/11/02

Kellemetlen lehet a helyzet a TV2 stúdiójában, ugyanis Hajdú Pétert saját kollégája, Kárász Róbert perelte be.

A két műsorvezető ügye még 2009-re nyúlik vissza, amikor Hajdú még az ATV-n vezette a Frizbit. Kárász Róbert ekkoriban az RTL Klub korábbi műsorvezetőjével és a Gyurcsány-kormány korábbi szóvivőjével, Batiz Andrással állt üzlettársi viszonyban egy kft társtulajdonosaként.

Az Andromeda Kft. azzal kereste meg Hajdút, hogy a Frizbit átveszi a TV2-re. Erről még szándéknyilatkozat is született, és bár mindkét fél aláírta ezt a szerződést, az üzlet nem jött össze.

Az történt ugyanis, hogy Kárászék cége anyagi nehézségekbe ütközött: bejelentették Hajdú Péternek, hogy a megbeszélt összeget nem tudják kifizetni a Frizbiért, de ha a műsorvezető ingyen átadja, akkor ők legyártják és valamennyi pénzt neki is adnak. Hajdú azonban ebbe nem ment bele. És milyen jól tette, egy év múlva ugyanis a TV2 egy sokkal jobb ajánlattal kereste meg őt, így azóta a Frizbi a TV2-nél fut.

A Frizbi miatt megy a pereskedés
A Frizbi miatt megy a pereskedés

Csakhogy Kárászék cége beperelte Hajdút, ugyanis szerintük kárt okozott nekik a műsorvezető azzal, hogy más kondíciókkal, őket megkerülve szerződött a TV2-vel. Ezért most 3 millió forintot követelnek a műsorvezetőn.

Az Andromeda Kft. 2011 óta nem termelt bevételt, így valószínű, hogy csak azért tartják fenn a céget, mert a jogi ügyben ők a felperesek. Hajdú Pétert felháborítja, hogy Kárász és üzlettársa képtelen lezárni az ügyet.

Szánalmasnak tartom ezt az egészet, és az elmondottak alapján arcpirító, amit csinálnak. Kíváncsi lennék, hogy amennyiben egy fillér bevételük sincsen, akkor a cég miből fizeti az ügyvédet, aki felperesként eljár a nevükben. De nem is idegesítem magamat a dolgon, egyáltalán nem foglalkozom velük” – nyilatkozta a Blikknek.

Kárász röviden kommentálta a dolgot:A per évek óta zajlik. Ez elsősorban Batiz és Hajdú konfliktusa”.

 

Hozzászólások