Karibi hangulat a Balaton parton

Izzik a levegő a Csopakabanán

2015/07/31

Hamarosan az egész országba visszatér a kánikula – a legforróbb hangulat a hétvégén azonban biztos a Balaton környékén és a Csopaki strandon lesz, ahova beköltözik a karibi hangulat.

Minden ami HAL! Halászléfőző- verseny és halételek fesztiválja
Poroszló Fő út, Tisza-tó,  Horgásztanya – 2015. augusztus 1.
Ladikos horgászverseny a Tisza-tavon, majd különböző kategóriákban Halétel főző-sütő verseny, eredményhirdetés, szórakoztató programok.

XXIII. Lellei Borhét
Balatonlelle – 2015. július 31. – 2015. augusztus 9.
A Borhét fesztivált az idén 23. alkalommal rendezi meg a balatonlellei Hegyközség. Lehetőséget nyújt a város boros gazdáinak a bemutatkozásra, emellett tíz napon keresztül kellemes esti programot kínál a Balatonlellén nyaralóknak, a város lakóinak és az idelátogató vendégeknek. 

Borhetek2

Hal és Petyek Napok
Fonyód – 2015. július 31. – 2015. augusztus 2.
Hogy mi az a Petyek? Megtudhatja és megkóstolhatja bárki, aki ellátogat idén nyáron is Fonyódra. Mindenfélével megismerkedhet, ami balatoni halakkal kapcsolatos: lesz lehalászás, főzőverseny, hagyományos fonyódi halétel, a petyek (lecsós alapra készített, sűrű halászlé) készítése. Interaktív játszóház gyerekeknek, és különböző zenés programok.

Balaton Bike Fest
Balatonfüred – 2015. augusztus 1-2.
A Bringamédia Kft. 2015-ben tovább bővíti a Balaton Bike Fest kerékpáros hétvége programkínálatát, új futamok és új nyeremények is megjelennek, az esemény megint a teljes hétvégét felöleli. Az új főtámogató a világhírű amerikai kerékpármárka, a Specialized lett.

bfestoutimaratonspeci

IX. Gombócfesztivál
Balatonfűzfő – 2015. augusztus 1.
Gombócfesztiválunkat egyesületünk jelmondatának szellemében rendezzük, immár 9. alkalommal: ”Kedves vendég, tiszteltessél, nálunk megvendégeltessél!” Pénteki napon – immár 5. alkalommal – a Magyar Fotóművészek Szövetsége vándorkiállításának adunk helyet. A szombati rendezvény attrakciója a balatonfűzfői asszonyok által főzött gombócok felkínálása az érdeklődő közönség számára. A fesztivál kísérő rendezvényeként fellépnek a helyi és a szlovákiai testvértelepülés, Nagycétény amatőr művészeti csoportjai. A 6. alkalommal csatlakozó rendezvényként megszervezett veterán jármű kiállítás és felvonulás mellett képző- és iparművészeti résztvevők színesítik a fesztivált. A késő esti órákban a sztárvendég fellépését követően hajnalig tartó utcabál zárja az egész napos, gazdag programot.

Csopakabana
Csopak – 2015. augusztus 1-2.
Idén immár 6. alkalommal várja a kedves vendégeket a nyár legforróbb hangulatú rendezvénye, a Csopakabana. Három napon keresztül áthatja a fesztiválhangulat a csopaki strandot, a ritmus megjelenik a táncban és zenében egyaránt. A strandon gyerek és családi programok mellett koncertek, tánc és sportbemutatók, latin zenei koncertek és táncosok showja várja az érdeklődőket! A sport sem marad ki a programból, hiszen a mozogni vágyók a ritmusos zenés vízi aerobikon, zumbán vehetnek részt. Napközben latin-amerikai és salsa táncosok közreműködésével és táncoktatáson, esténként pedig koktéllal kezében, igazi latin ritmusokra rophatják a strand látogatói a különböző koncerteken, zenei előadásokon. Ha teheti, látogasson el augusztus első hétvégéjén a Csopakabanára, de vigyázzon, ezen a hétvégén nem lehet nem táncolni!

dsc_0451

XXV. Körös-toroki Napok
Csongrád, Körös-torok – 2015. július 30 – augusztus 2.
A 25. születésnapját ünneplő rendezvényen családi és több korosztálynak szóló érdekes programok várják a közönséget. A Körös-toroki Napok az esti programokon túl évről évre a régió egyik legnagyobb szabású kulturális, családi és immáron gasztroprogramját is kínálja minden korosztály számára. A cél egy generációkon, stílusokon és műfajokon átívelő össztársadalmi és szórakoztató esemény létrehozása. Napközben színes és színvonalas kulturális eseményeknek is helyet és lehetőséget biztosít, a kínálatban számos ingyenesen látogatható családi és gyermekprogram szerepel. Esténként a fiataloknak és nem csak fiataloknak szóló nívós koncertek teszik teljessé a programot.

Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság
Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló repülőtér – augusztus 1-16.
A 60. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság FAIKlub és 3. Cívis – Thermal Kupa a hajdúszoboszlói repülőtéren kerül megrendezésre augusztus 1-16. között.

IMG_1038

KEXX Fesztivál: Könnyűzenei és Extrémsport Fesztivál
Hajdúböszörmény, Fürdőkerti Ifjúsági és Szabadidő-központ – július 29-augusztus 2.
A három napos rendezvényen a könnyűzenei koncerteken túl extrémsport programmal is várják a fiatalokat.  

Muzsikáló udvar
Szeged, Városháza udvara – 2015. július 30 – augusztus 8.
A Szabadtéri Játékok grandiózus előadásait ellenpontozzák a Muzsikáló Udvar kamarakoncertjei, melyek a komolyzene mellett más műfajok felé is kitekintenek.

PM_osszesites_kep_2

Zilahy Lajos: Halálos tavasz
Városmajori Szabadtéri Színpad – 2015. augusztus 1.
Egy fiatalember története pörög le előttünk attól a pillanattól kezdve, hogy elhatározza, feleségül vesz egy lányt, akibe pechére bele is szeret.  A lány viszont máshoz megy hozzá, ezért a férfi öngyilkos lesz egy szállodai szobában. De hogy jutott el idáig, mi történt vele? Szerelmi csalódás pusztán? Vagy mégsem?

Hozzászólások