Katalin hercegné vámpírbetegségtől félti gyermekét

Hónapokat kell várni a vizsgálatok eredményére

2015/05/08

Nem örülhet felhőtlenül kislánya születésének Katalin hercegné, ugyanis súlyos betegség miatt kell félteni a kis Charlotte-ot. A királyi család felmenői között több komoly, örökletes kór is pusztított, amelyek akár a hercegnőt is érinthetik.

A világ egy emberként ünnepelt, amikor kiderült, hogy Katalin hercegné egészséges kislánynak adott életet. A királyi pár azonban még nem nyugodhat meg, hiszen a brit uralkodói családban több komoly betegség is gyakran előfordult, amelyek akár az újszülött hercegné egészségét is veszélyeztethetik.

Sötét árnyékként lebeg a család feje felett a jelenleg is uralkodó II. Erzsébet királynő nagybátyjának emléke, akit a család feketebárányaként tartottak számon, pedig mindössze beteg volt. A fiatal hercegen négyéves korában jelentkeztek epileptikus tünetek, később pedig az autizmus jeleit tapasztalták rajta szülei, ami miatt a nyilvánosságtól és a családjától is elzárták. Végül 13 évesen meghalt.

Azóta minden királyi sarj születésekor a betegségtől rettegnek a palotában, hiszen kiderült, hogy az autizmus örökletes, ráadásul sem a terhesség alatt, sem utána nem lehet kiszűrni – hónapokig kell várni, amíg megjelennek az első tünetei.

The Duke and Duchess of Cambridge are delighted to announce that they have named their daughter Charlotte Elizabeth Diana.The baby will be known as Her Royal Highness Princess Charlotte of Cambridge.

Posted by The British Monarchy on 2015. május 4.

A Windsorok betegségének is nevezik a porphyria, más néven vámpír betegség nevű kórt, amely évszázadok óta rettegésben tartja a királyi családot. Több korábbi angol uralkodó, köztük Struart Mária mellett II. Erzsébet királynő unokatestvérénél is diagnosztizálták ezt az örökletes betegséget. A porphyria leggyakrabban olyan bőrfelszíni tünetekkel jelentkezik, mint bőrpír vagy fájdalom, melyeket a napfény hív elő, ezért télen is napvédő szereket kell használni. Komolyabb esetekben azonban akár az életet is veszélyeztetheti.

Ezért döntött úgy Katalin és Vilmos, hogy a szülés után azonnal levetetik a köldökzsinórvért, melyből költséges és bonyolult eljárások során ki lehet szűrni a ritka betegséget.

Reméljük, a gyönyörű hercegnőnek semmilyen betegséggel nem kell megküzdenie, boldog és egészséges életet kívánunk neki!

Hozzászólások