Kecskesajtos-fokhagymás szűzérme

A legjobb párosítás: ínycsiklandó sajt és fűszeres hús

2017/01/27

Próbáld ki a kecskesajtos-fokhagymás szűzérméket ha általában te sem tudsz választani az ínycsiklandó sajtok, és a fűszeres husik között.

Elkészítés:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 4 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 4 szál oregánó
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg lágy, zsíros kecskesajt
  • 1/2 tk édes-nemes pirospaprika
  • bors
  • 40 dkg sertésszűzpecsenye
  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 dl zöldségleves-alaplé

Elkészítés:

1. A meghámozott fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, a megmosott csilipaprikát vékonyan felszeleteljük. A megmosott, leszárított fűszernövények feléről lecsipkedjük a levélkéket és finomra vágjuk. A leszárazott koktélparadicsomot megmossuk. A kecskesajtot összedolgozzuk a fokhagymával, a csilipaprikával és az aprított zöldfűszerekkel, valamint a pirospaprikával és sóval, borssal.

2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megmosott és szárazra törölt szűzpecsenyét 4 egyforma darabra vágjuk, majd laposabbra nyomkodjuk. Egy hőálló edényben felhevítjük az olajat és az előzőleg megsózott szűzérméket mindkét oldalukon kérgesre pirítjuk. Ezután a felső oldalukat megkenjük a kecskesajtos masszával.

3. A megkent szűzérméket felöntjük az alaplével, majd elrendezzük körülöttük a koktélparadicsomot és a félretett zöldfűszereket. Végül az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen, a húsra olvasztjuk a sajtot kb. 10 perc alatt. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások