Kecskesajtos paradicsom grillezve

Gyors és finom ebéd a nyári hőségben

2019/06/18

A nagy hőségben általában senki nem kívánja a nehéz, zsíros ételeket, ráadásul a tűzhely fölött sem állunk szívesen. Remek megoldás ez a kecskesajtos csoda! 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg kecske sajt
  • 2 db nagyobb vagy 4 kisebb paradicsom
  • olívaolaj
  • fűszerek (bazsalikom, oregano, bors)
  • magozott olívabogyó

Elkészítés: 

1. A paradicsomot félbevágjuk, majd a csumáját v alakban kivágjuk, vékony lapokra karikázzuk, kiolajozott pitetálba rakosgatjuk.

2. Rámorzsoljuk a kecskesajt ot, Meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal, fűszerezzük, majd megszórjuk olívabogyóal.

3. Kb. 10-15 percet grillezzük sütőben (míg a sajtok teteje szépen megsül). Melegen tálaljuk.

forrás

 

Hozzászólások