Kedden is marad a hőség

Az idősek és gyerekek fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre

2015/07/07

Kedden is marad a hőség, akár 38 fokos melegre is számíthatunk. Mindenki vegyen magához elegendő mennyiségű folyadékot, különös tekintettel az idősekre, gyerekek, akik hajlamosak erről elfeledkezni.

Folytatódik a kánikula, többnyire derült, száraz időre számíthatunk, az északi területeken lehet kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. A változó irányú szél kedden mérsékelt marad. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a levegő magas ózontartalma miatt tizenhét település (Budapest, Százhalombatta, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Győr, Esztergom Tatabánya, Veszprém, Hernádszurdok, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Oszlár, Salgótarján, Eger, Szolnok) kapott kifogásolt minősítést.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, a nagyvárosokban és a magasabban fekvő helyeken lesz a melegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Dog on block of ice


 Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy az érzékeny, beteg és idős emberek, gyerekek, kismamák a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. Egészséges emberek is kerüljék a szabadban végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást.


A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szerda éjfélig a legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Hozzászólások