Kedden lehűlés, eső és zivatar valószínű

Az esernyőre szükség lesz

2015/04/28

Kedden erősen romlik az időjárás, hűvösebb nappalok jönnek, több helyen előfordulhat eső és záporeső. Nem árt az esernyőt bekészíteni, nehogy váratlanul csapjon le rád a tavaszi zuhé!


Kedden a Dunántúlon túlnyomóan borult időre számíthatunk, keleten azonban szakadozottabb lesz a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, szórványosan zivatar is valószínű.  A helyenként erős déli szél kora délutántól egyre több helyen északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében hétfőn is, kedden is szintén lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.  

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 17 és 22 fok között alakul, de a Dunántúlon helyenként néhány fokkal hűvösebb lesz.

eső

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északnyugati, nyugati része fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt a ciklonok területén, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős, vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Ugyanakkor Délkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a fent említett front mögött északon, északnyugaton 4 és 12, nyugaton 12 és 17 fok között változik. A front előtt a középső és délkeleti tájakon jóval melegebb van, ott többnyire 19 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.


Kedd estig az északnyugat felől érkező hidegfront a Kárpát-medence fölött is átvonul többfelé eső, zápor, viharos szél kíséretében. Több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

 

Hozzászólások