Kedden változatlanul napsütéses lesz az időjárás

14 és 17 fokos maximumra számíthatunk

2015/03/17

Kedd estig a várható időjárás továbbra is tavaszias marad, így kár lenne otthon hagyni a napszemüveget! Míg itthon derült lesz az ég, Európa más területein még marad a nedves, csapadékos időjárás.

Kedden túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk. Hétfőn még a délkeleti, kedden már a keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 17 fok között alakul.

orange sunset over asphalt road

Az időjárás Európa más országaiban még egy kicsit hűvösebben alakul, több helyütt lesz zápor, zivatar.

Izland fölött ciklon örvénylik, ennek hatására ott borult az ég, és több helyen esik az eső. Sekély ciklonális mező alakítja Nyugat-, Délnyugat-Európa időjárását, itt is sok a felhő, és szórványosan fordul elő eső, záporeső.

Ugyanakkor kontinensünk északi, északkeleti része fölött nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Területén általában kevés a felhő, napos az idő, több felhő inkább csak a magasnyomás délnyugati peremén alakul ki, ott néhol kisebb eső, zápor is előfordul, máshonnan csapadékról nem érkezik jelentés. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi és nyugati tájain általában 5 és 12 fok között változik, ennél kissé melegebb van a déli vidékeken, ahol a kora délutáni órákra többnyire 10 és 17 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedd estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb léghullámok érkeznek, így kedden már országszerte napos idő lesz.

   

Hozzászólások