Kedden vége a szürkeségnek, szerdától fagyosra fordul az idő

Felszakadozhat a felhőzet

2015/12/28

Hétfőn lényeges változás még nem várható időjárásunkban, alapvetően borongós, szürke, főként hajnalban, reggel sokfelé ködös idő várható.

Hétfőn sem érkezik meg hazánkba az igazi tél, havazás sehol sem várható. A naposabb tájakon 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Jelentős lehűlés, télies fordulat keddtől érkezik, ám havazás még ekkor sem valószínű, száraz, fagyos levegő önti el hazánkat. Napközben a Dunántúlon, valamint a középső, északi országrészben is számíthatunk helyenként napsütésre. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet hajnalban -4, +2, napközben 2 és 9°C között alakul, a napos tájakon 10°C fölött.

fagyos

Nem várható fronthatás, ugyanakkor a többfelé nyirkos, ködös időben az ízületi panaszok továbbra is erősek lehetnek. Az ország tartósan szürke, borongós részén továbbra is fáradtság, levertség jelentkezhet, a Dunántúlon és helyenként a középső, északi területeken több órára kisüthet a nap, ami jó hatással lesz az itt élők hangulatára, közérzetére.  

Kedden északkelet felől megélénkülő szél kíséretében száraz, hideg levegő érkezik térségünkbe, így felszakadozik a zárt felhőtakaró és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Nyugaton marad még felhősebb az ég, napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Szerdától az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek és a nappali felmelegedés is gyengül. Napos időre készülhetünk, élénk, keleten erős északkeleti széllel. A maximumok fagypont körül alakulnak.

Az év utolsó napján ragyogó napsütés várható általában mérsékelt légmozgással. A csúcshőmérséklet már mindenhol fagypont alatt marad. Szilveszter hajnalban pedig akár -10 fokot is mérhetünk majd helyenként.

Forrás: Időkép

Hozzászólások