Kelbimbó RC-módra

Néhány fűszer, egy kis sütés, és kész is az ambrózia!

2016/06/21

A kelbimbó egy kevesek által kedvelt, mégis finom zöldségfajta, ami a legminimálisabb fűszerezéssel és egy kis sütéssel akár főfogás is lehet!

Én személy szerint sokáig kifejezetten utáltam a kelbimbót, egy meglehetősen egyszerű okból kifolyólag: csak rommá főzve volt lehetőségem enni, minden fűszer nélkül. Lássuk be, így semmi sem finom. Viszont ha egy picit megsütjük, és néhány alap fűszerrel még feldobjuk, isteni finom lesz. Feltétlenül próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó (a végeit levágjuk és a sárga levelek eltávolítjuk)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk kóser só
  • 1/2 tk frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt kb. 205 °C-ra.
  2. Tegyük a kelbimbót, az olajat, a kóser sót és a borsot egy zárható tasakba. Alaposan zárjuk le, majd rázzuk össze, hogy felvegye a fűszereket. Ha ez megtörtént, tegyük egy tepsibe, és mehet is a sütőbe.
  3. Kb. 30-45 perc alatt megsül. Figyeljünk oda, hogy 7-8 percenként kicsit rázzuk meg a tepsit, különben a kelbimbó odaég (ha szükséges, vegyünk vissza a hőmérsékletből). Mikor a kelbimbók mert sötét barnák (majdnem feketék), vegyük ki a sütőből. Azonnal tálalhatjuk.

Tipp: Egy kis sült baconnel vagy sonkával felszolgálva még több elismerést zsebelhetünk be.

Jó étvágyat!

Hozzászólások